El cicle de conferències d’‘UNISOCIETAT Primavera 2017’ finalitza aquest juny

  • 5 de juny de 2017
 
Conferència d'Unisocietat

Benetússer, Cullera, Quart de Poblet, Massamagrell, l'Eliana, Ontinyent, Paterna, Requena i Alzira realitzaran les últimes conferències d'aquest cicle formatiu organitzat pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial. Aquest programa de conferències ha tingut com a objectiu complementar el curs acadèmic d’UNISOCIETAT, a més és gratuït i obert a la resta de la ciutadania del municipi i el seu entorn.

El dimecres 7 de juny el professor Enrique Lanuza Navarro (Departament de Biologia Cel·lular, Biologia Funcional i Antropologia Física) oferirà una ponència a Benetússer (Horta Sud) sobre ‘Sexe, drogues i neurones’. Aquest mateix dia, en la seu de Cullera (Ribera Baixa), els interessats podran assistir a una xarrada sobre les entitats locals i la Unió Europea impartida per Luis Jimena Quesada (Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració). 

El dia 8 de juny se celebraran dues conferències, una en la seu de Quart de Poblet (Horta Oest) on Luis Moya Albiol (Departament de Psicobiologia) tractarà ‘L'empatia, entendre-la per a entendre als altres’. L'altra ponència, titulada ‘el perill de les pseudociències: horòscops, astrologia i altres mentides’ serà a Paterna (Horta Nord), a càrrec de José Cantó Domènech (Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials). En ambdues seus s'aprofitarà l'acte per a anunciar les novetats d’UNISOCIETAT 2017-2018, amb la presència de les autoritats municipals i acadèmiques de la Universitat, acompanyades per representants de Caixa Popular. 

El dimarts 13 de juny serà el torn de les conferències d'Alzira (Ribera Alta) i Massamagrell (Horta Nord). La Casa de la Cultura d'Alzira acollirà al professor Jesús Alcolea Banegas (Departament de Filosofia), que reflexionarà entorn de ‘Podem pensar amb el cinema?’. En el Centre Cultural de Massamagrell tindrà lloc ‘La física no és avorrida’, oferida per Roberto Pedrós Esteban (Departament de Física de la Terra i Termodinàmica). 

El dia 14 de juny el cicle de conferències d’UNISOCIETAT arribarà al Centre de Formació de Persones Adultes de l'Eliana (Camp de Túria), on Antonio Briz Gómez (Departament de Filologia Espanyola) intervindrà davant el públic sota el títol ‘Saber parlar’. 

A Ontinyent (Vall d’Albaida), el dia 15 de juny, la resposta penal enfront de la corrupció en la contractació pública centraran el discurs de la professora Mª Ángeles Jareño Lleial (Departament de Dret Penal). 
L'última conferència de l'edició de primavera del cicle de conferències d’UNISOCIETAT se celebrarà a Requena, en particular el 22 de juny en l'Espai Cultural Feliciano Antonio Yeves. Sota el títol ‘La indústria de la seda valenciana en l'Edat Moderna’, el professor Ricardo Franch Benavent (Departament d'Història Moderna i Contemporània) compartirà els seus estudis amb l'auditori. 

La primera conferència del mes de juny també va tindre lloc el dijous dia 1 a Requena (Plana de Requena-Utiel). L'Espai Cultural ‘Feliciano Antonio Yeves’ de Requena va rebre Amparo Oliver Germes (Departament de Metodologia de les Ciències del Comportament), que abordà la temàtica de l'envelliment exitós. L'acte va servir paral·lelament per a presentar el curs de UNISOCIETAT-Requena 2017-2018, amb la presència de l'alcalde de Requena, Mario Sánchez, el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la UV, Jorge Hermosilla, el coordinador del programa en la localitat, Ángel Morales, i representants de Caixa Popular, entitat que finança UNISOCIETAT en les deu seus universitàries. 

El programa UNISOCIETAT, que es reprendrà a l'octubre quan comence en nou curs, ha sigut organitzat pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, en col·laboració amb els ajuntaments d'Alzira, Benetússer, Cullera, l'Eliana, Gandia, Massamagrell, Ontinyent, Paterna, Quart de Poblet i Requena, i el respatler financer de Caixa Popular i de Caixa Ontinyent (entitat finançadora en el cas de UNISOCIETAT-Ontinyent). El cicle de conferències complementa els cursos acadèmics del programa, que aglutinen entorn d'1.500 estudiants matriculats durant el curs 2016-2017.