Un cicle de cinema sobre el VIH tanca la programació de l’any al Palau de Cerveró

  • 23 de novembre de 2016
 
Cicle de cinema sobre el VIH

Un nou cicle de pel·lícules que tindran per tema la SIDA i el VIH tanca la programació de l’Aula de Cinema de la Universitat de València de l’any. Les pel·lícules es projectaran al Palau de Cerveró i, com és habitual en la programació de l’Aula de Cinema, totes les projeccions es faran en versió original subtitulada, i tindran una presentació i un col·loqui posterior. L’entrada serà lliure.

Amb aquest cicle es tanca la programació de l’any 2016 de l’Aula de Cinema, dedicada a la vida després d’haver contret el VIH. En aquest cicle es posa rostre als qui pateixen aquesta malaltia i es mostra com és de dur combatre-la, no només per la malaltia física, sinó també per l’estigma social que encara tenen les persones malaltes del VIH. 

La programació comença el dijous 24 de novembre amb la pel·lícula ‘Dallas Buyers Club’ (Jean-Marc Vallée, 2013), una interessant història basada en la vida real de Ron Woodroof, un cowboy de rodeo texà, doner, a qui diagnostiquen la SIDA en 1986. I mostra la lluita contra aquesta terrible malaltia i les dificultats de trobar un tractament efectiu. 

El dijous 1 de desembre es projectarà ‘Les nuits fauves’ (Cyril Collard, 1992), en què el realitzador, i protagonista de la història, va voler plasmar part de la seua vida personal narrant la vida d’un músic bisexual que contrau el VIH i que en venjança manté relacions amb dues persones alhora. El cicle es tanca el dijous 15 de desembre amb ‘Kids’ (Larry Clark, 1995), ambientada als barris de Nova York, en el món de les colles de joves, i mostra sense embuts una realitat social dels Estats Units en els anys 90, que es pot fer extensible a altres llocs.  

Al Col·legi Major Rector Peset continua el cicle ‘El discurs capitalista al cinema’. El dimarts 13 de desembre es projectarà ‘Concursante’ (Rodrigo Cortés, 2007), que narra la història de l’afortunat guanyador d’un famós concurs de televisió a qui li canvia la sort d’una forma inesperada. Finalment, el dimarts 20 de desembre es podrà veure ‘Le capital’ (Costa-Gavras, 2012), la història d’un empleat de banca que rep un ascens i es converteix en un dels homes més poderosos i influents, sense importar-li les conseqüències dels seus actes.

+Info: www.uv.es/auladecinema