El Centro Galego de València celebra el Dia de Rosalía de Castro a La Nau

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 8 de febrer de 2019
 
Rosalía de Castro.
Rosalía de Castro.

Hui divendres, 8 de febrer, com ja ho va fer l’any passat, el Centro Galego de València celebrarà amb un acte acadèmic i un concert el Dia de Rosalía de Castro, que, en aquesta ocasió, està dedicat també a l’escriptora Emilia Pardo Bazán. La celebració tindrà lloc a les 18.30 h a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València (c/ Universitat, 2).

Després de la inauguració de l’esdeveniment per part d’Alba Rodríguez i Mila Villanueva, padrina i vocal de cultura, respectivament, del Centro Galego de València, el president de la Fundació Rosalía de Castro, Anxo Angueira, pronunciarà la conferència ‘Rosalía i Pardo Bazán en el Rexurdimento’, a la qual seguirà un recital musical a càrrec dels cantautors Emilio Rúa i Rosa Cedrón. Tancarà el programa José Ramón Cerdeira, president del Centro Galego de València, que estarà acompanyat de la Banda de Gaites del  Centro, que interpretarà, com a colofó, una sèrie d’obres del repertori tradicional gallec. En acabar l’acte, se servirà un vi d’honor a les persones assistents.

Amb aquest esdeveniment, el Centro Galego de València pretén consolidar el doble objectiu que es va marcar el 2018 amb la primera commemoració del Dia de Rosalía de Castro: d’una banda, homenatjar la insigne autora, figura capdavantera de les lletres gallegues, i, de l’altra, institucionalitzar aquest esdeveniment amb caràcter anual per, en una clara picada d’ullet al feminisme, reivindicar, a través de cadascuna de les seues successives edicions, no solament la figura rosaliana, sinó també la d’altres gallegues il·lustres que, al llarg de la història, han tingut un important paper en el camp de les arts, de les ciències, de l’educació o del pensament. 

L’acte té la col·laboració del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València i de la Secretaría Xeral de Emigración de la Xunta de Galicia, i, encara que l’entrada és gratuïta, l’aforament és limitat, per la qual cosa es requereix inscripció prèvia (per assegurar-se lloc) enviant un correu electrònic al Centro Galego de Valencia.