CEAR presenta el seu informe ‘Les persones refugiades a Espanya i Europa’, al Rector Peset

  • Gabinet de Premsa
  • 21 de juny de 2019
 
Regugiat sahrauís.
Regugiat sahrauís.

Dijous 20 de juny es conmemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades, i CEAR va presentar en la sala de la muralla del col·legi major Rector Peset el seu informe anual de la situació de les persones refugiades a Espanya i Europa.

La presentació de la nova edició del Informe Anual de CEAR ‘Les persones refugiades a Espanya i Europa’ fou realitzada per Jaume Durà, coordinador de CEAR al País Valencià, i comptà amb testimonis de persones refugiades acollides per CEAR.

En aquest informe s’aborden les principals qüestions en matèria de refugi i migració, tant a nivell local, estatal, europeu i mundial, així com la situació del sistema d’asil a Espanya, la situació de les nostres fronteres, les conseqüències de la criminalització de les ONG en les rutes al Mediterrani per part d’alguns governs o els principals països de destinació de les persones refugiades.

Aquesta presentació coincideix amb la celebració del 40 aniversari de CEAR, Comissió d’Ajuda al Refugiat, organització amb la que col·labora la Universitat de València en matèria de sensibilització i suport a les persones refugiades, mitjançant un conveni de col·laboració. Així mateix la Universitat de València forma part de la Comissió Mixta d'Atenció i Acolliment a Persones Refugiades i Desplaçades de la Generalitat Valenciana des de la seua constitució en 2015.

El 20 de juny es va establir com a Dia Mundial de les persones refugiades a 2001 per l’Assemblea General de Nacions Unides amb motiu del 50 aniversari de la celebració de la Convenció de Ginebra sobre l’Estatut de les persones Refugiades, en 1951.