El catedràtic de la Universitat José Antonio Sobrino, premi Jaume I de Protecció del Medi Ambient

  • Gabinet de Premsa
  • 5 de juny de 2019
 
José Antonio Sobrino.
José Antonio Sobrino.

El catedràtic de Física de la Terra de la Universitat de València José Antonio Sobrino ha rebut el premi Jaume I de Protecció del Medi Ambient de 2019. El jurat ha destacat les seues investigacions en els canvis planetaris i la creació d'algorismes per a calcular la temperatura de la superfície de la Terra i els oceans. També un llicenciat per la Universitat de València, José García-Montalvo, ha rebut el premi d'Economia.

José Antonio Sobrino és president de l’Associació Espanyola Teledetecció, membre de l’Advisory Group de la missió LSTM de l'Agència Espacial Europea (ESA), membre del comité científic de la missió Franco-Índia TRISHNA, membre de l’Earth Science Advisory Committee (ESA), coordinador del Comité de Validació de Productes de Temperatura i Emissivitat de la Superfície de la Terra de CEOS i coordinador de la Xarxa Nacional d’Observació de la Terra (RNOT). També és president fundador del Congrés Internacional Recent Advances in Quantitative Remote Sensing, així com del Comité Científic IGARSS 2018, entre altres càrrecs.

Com a físic de la Terra especialitzat en Teledetecció, les seues línies d'investigació se centren en l'estudi dels canvis que pateix el nostre planeta, analitzats amb el suport de satèl·lits de Teledetecció i el tractament digital de les imatges subministrades per aquests. Compta amb més de 300 publicacions en revistes científiques d'alt impacte; és Investigador Principal en més de 60 projectes finançats per Espanya, la Unió Europea (UE) i l'ESA, i ha dirigit 20 tesis doctorals.

José García-Montalvo

Per la seua banda, José García-Montalvo és catedràtic d'Economia Aplicada a la Universitat Pompeu Fabra. Llicenciat en Ciències Econòmiques amb Premi Extraordinari (1987) per la Universitat de València, Primer Premi Nacional Fi de Carrera (1988, Ministeri d'Educació i Ciència) i doctor en Economia per la Universitat de Harvard (1993), actualment és director del Departament d'Economia i Empresa de la Pompeu Fabra. Ha publicat 13 llibres i més de cent articles en revistes. Està especialitzat en econometria, desenvolupament econòmic, mercat laboral dels joves i economia de l'habitatge.