La Càtedra Protecpol de la Universitat engega un programa de jornades sobre protecció ciutadana

  • 27 de febrer de 2017
 
Policies a cavall

Aquest cicle arrancarà a Ciutat Vella el proper 1 de març, després se celebrarà en distints districtes de València amb diferents temàtiques relacionades. Les jornades aniran acompanyades d'una exposició itinerant, on s’oferirà una mostra de les activitats que s'efectuen en matèria de protecció ciutadana des de la Universitat de València i la Policia Local de València.

Aquest cicle de jornades formatives tindrà lloc en diferents districtes de la ciutat: Ciutat Vella (1 de març), Russafa (22 de març), Hort de Senabre (5 d'abril), Olivereta (26 d'abril) i Campanar (9 de maig). Especialistes de la Universitat i de la Policia Local de València debatran en una taula redona sobre seguretat vial, protecció de la naturalesa, mediació policial, violència de gènere o gestió d'emergència a la ciutat. 

Per part de la Universitat de València participaran en les taules redones: Paz Lloria, directora de la Càtedra Protecpol de Protecció Ciutadana-Policia Local; Joan Carles Carbonell, director de l'Institut d’Investigació en Criminologia i Ciències Penals; Francisco Alonso, director de l’INTRAS (Institut Universitari d’Investigació en Trànsit i Seguretat Vial); Elisa Valia, tècnica superior de Polibienestar (Institut d’Investigació en Polítiques de Benestar Social); Juan José Martínez, director de l’IRTIC (Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i de les Comunicacions); i Ignacio Comes, professor de Dret Penal de la Universitat de València. 

Les jornades estan organitzades pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial i la Càtedra de Protecció Ciutadana, en col·laboració amb l'Ajuntament de València i la Fundació de la Policia Local de València. Tenen per objecte acostar a la ciutadania les funcions i activitats que, tant des de la Universitat de València com des de la Policia Local es realitzen per a millorar les condicions de vida a la ciutat. La directora de la Càtedra, Paz Lloria, ha assenyalat que a través de les jornades i l'exposició es pretén que la societat “puga conéixer més a prop a aquells que treballen pels seus interessos des de les institucions d'una manera gràfica i amena, a la vegada que rigorosa. I així mateix, aprenguen de la mà directa d'especialistes sobre els temes d'interés en seguretat pública en la València del segle XXI”.

En cadascun dels districtes que acullen el cicle de conferències s'inaugurarà també l'exposició itinerant ‘Càtedra Protecpol Policia Local-UV’ que, a través d'una dotzena de panells, repassa la història i els serveis que presta la Policia Local de València, així com la recerca que es desenvolupa des de la Universitat de València en l'àmbit de la protecció ciutadana i el benestar social.

Tríptic informatiu clicant ací.