La Càtedra Prospect llança un webinari sobre els reptes de la Intel·ligència Artificial i la Humanitat

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 23 de setembre de 2021
 
cartell

La Càtedra ProspectCV 2030, dependent de Presidència de la Generalitat Valenciana i l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL) de la Universitat de València, organitza el seminari “Intel·ligència Artificial i humanitat: condemnats a entendre’ns” que tindrà lloc de manera virtual el pròxim dijous 23 de setembre a les 9 hores.

Si hi ha una tecnologia que tinga un creixement exponencial, és la intel·ligència artificial: impacta en la indústria, l’economia, la societat, la política i, en general, en tots els àmbits relacionats amb la humanitat. La seua importància i impacte creixen cada dia, així com els reptes que es plantegen sobre el seu ús. Es fa necessari reflexionar sobre el seu ús, però la seua utilitat és tan gran que cal establir solucions als seus problemes. Com diu el títol del seminari, la humanitat i la intel·ligència artificial estan condemnades a entendre’s!, cal trobar una forma per encaixar les prediccions que duen a terme aquests sistemes en totes aquelles situacions que puguen tindre un impacte tant en la gent com en els recursos humans , la concessió de crèdits o les decisions judicials, sense que això supose renunciar-ne a l’ús.

En aquest webinari s’exposaran opinions, idees i, sobretot, fets sobre aspectes legals i ètics d’aquesta tecnologia, noves associacions professionals, la batalla entre les grans potències, noves aplicacions i falsos mites, entre altres assumptes.

La Càtedra ProspectCV 2030 (https://prospectcv2030.com/) té l’objectiu de conèixer millor la naturalesa dels processos en curs en determinades àrees temàtiques essencials com l’envelliment poblacional, la crisi climàtica o les polítiques contra la despoblació, conèixer-ne millor els efectes, saber com afrontar-ne les conseqüències mitjançant l’anàlisi comparada i el bon coneixement de casos d’èxit, especialment en l’escala regional i local, i posar a disposició d’actors públics i privats la millor informació contrastada possible.

 

Preinscripció disponible en el següent enllaç: https://forms.gle/XoVUkCnHr7huvtQh7.

Retransmissió en el següent enllaç: https://prospectcv2030.com/#.