La Càtedra Divina Pastora de la Universitat participa en el Congrés Europeu d’Activitat Física Adaptada

  • Servei d'Esports
  • 12 de juliol de 2018
 
D'esquerra a dreta: José Campos, Miquel Àngel Pans, Miguel Ángel Torregrosa i Joan Úbeda.
D'esquerra a dreta: José Campos, Miquel Àngel Pans, Miguel Ángel Torregrosa i Joan Úbeda.

La Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat de la Universitat de València ha estat present en el Congrés Europeu d’Activitat Física Adaptada (EUCAPA), celebrat del 3 al 5 de juliol a la Universitat de Worcester (Regne Unit). Els investigadors Joan Úbeda i Miquel Àngel Pans van presentar el treball ‘Activitat física de l’estudiantat amb discapacitat física de les universitats espanyoles’. També van assistir el director de la Càtedra, José Campos, i el responsable del programa d’esport adaptat del Servei d’Educació Física i Esports, Miguel Ángel Torregrosa.

El Congrés Europeu d’Activitat Física Adaptada (EUCAPA) és una conferència acadèmica que explora com l’activitat física, l’esport i la recreació poden millorar la salut, proporcionar competències i obrir vies d’oportunitat per a les persones amb discapacitat. EUCAPA es duu a terme sota l’auspici de la Federació Europea d’Activitat Física Adaptada (EUFAPA), com a membre de la Federació Internacional d’Activitat Física Adaptada (IFAPA).

Durant el desenvolupament del congrés es van abordar diferents temàtiques, distribuïdes al llarg dels tres dies: Activitat Física i Esport Adaptat; Educació Física Inclusiva; i Salut i Rehabilitació.

José Campos, director de la Càtedra, i Miguel Ángel Torregrosa, responsable del programa d’esport adaptat del Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València, van estar presents en el congrés i van compartir experiències i inquietuds amb els quasi 150 delegats que van acudir a l’esdeveniment.

Per la seua banda, Joan Úbeda, ex investigador no doctor de la Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat de la Universitat de València, i Miquel Àngel Pans, tots dos vinculats a la Unitat de Teoria i Pedagogia de l’Activitat Física i l’Esport (UTPAFIDE) de la Universitat de València, com a Personal Investigador en Formació, van presentar el treball ‘Activitat física de l’estudiantat amb discapacitat física de les universitats espanyoles’.

La pròxima edició d’EUCAPA serà el 2020 i tindrà lloc a la Comunitat Valenciana.