Capella de Ministrers guanya el Premi Internacional de Música Clàssica amb el seu disc ‘Quattrocento’

  • Gabinet de Premsa
  • 1 de febrer de 2018
 
Capella Ministrers
Capella Ministrers

Capella de Ministrers ha guanyat el Premi Internacional de Música Clàssica (ICMA International Classical Music Awards), amb el seu disc ‘Quattrocento’, un treball sobre la música i la dansa de la Corona d'Aragó a Nàpols. La Universitat de València dóna suport a la formació valenciana creada per Carles Magraner en 1987. De fet, aquest disc va ser presentat en el festival Serenates 2014, organitzat per la Universitat de València.

Els premis ICMA, considerats els grammy de la música clàssica, van nominar un total de 357 treballs en 15 categories. En la secció de Música Antiga els únics espanyols seleccionats van ser Carles Magraner i Jordi Savall (músic que la Universitat també va triar per a actuar en el festival Serenates  2016).

Amb ‘Quattrocento: música i dansa del segle XV a la Corona d’Aragó’, Capella de Ministrers recupera les danses de la Cort d’Alfons el Magnànim a Nàpols. Música per a una gran formació instrumental de dansa, del cançoner de Montecassino i de músics vinculats a les corts aragoneses a Nàpols i també danses anònimes dels tractats de Piacenza o Cornazano, de les que encara hui es conserven les seues coreografies. El ‘Quattrocento’ és un dels períodes més importants del panorama artístic europeu: el segle XV, bressol del Renaixement. A la Itàlia no unificada d’aquest segle, l’art, la dansa o la música, representen una ostentació del poder dels governants enfront d’altres regions.

Des de la seua creació l’any 1987, el grup Capella de Ministrers, sota la direcció de Carles Magraner, ha desenvolupat una important tasca investigadora i musicològica en favor del patrimoni musical espanyol, des del medioevo fins al segle XIX. El resultat, transformat en testomoni musical, conjuga a la perfecció tres factors clau: el rigor històric, la sensibilitat musical i, molt especialment, un incontenible desig de comunicar-nos i fer-nos partícips d’aquestes experiències. Ha actuat als principals escenaris i festivals nacionals i ha realitzat gires internacionals per França, Bèlgica, Romania, Portugal, Holanda, Egipte, Itàlia, Alemanya, el Marroc, Anglaterra, Polònia, Tunísia, Argentina, Brasil, els EUA, Mèxic, Finlàndia, Àustria, Cuba, la Xina, Croàcia, etcètera.

Ha enregistrat discos per a EGT, Blau, Auvidis i CDM, el seu segell discogràfic exclusiu, que han rebut premis de la premsa especialitzada i del Ministeri de Cultura a la millor producció discogràfica, i el premi Importante de l’editorial Prensa Valenciana. En el seus treballs discogràfics, hi han col·laborat grans figures com el premi Nobel Vargas Llosa, el cuiner Ferran Adrià o l’escriptora Espido Freire.

Arxivat en: Cultura