El cantant i compositor Luis Prado presenta a La Nau el seu nou disc 'Directo en Loco Club'

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 15 d’octubre de 2021
 
Luis Pardo.
Luis Pardo.

Les cançons de Luis Prado sonaran divendres, 15 d’octubre, a la Capella de la Sapiència del Centre Cultural de la Nau, a les 20 hores. Amb aquest concert, el Servei de Cultura Universitària continua el cicle 'Músiques urbanes', dedicat al jazz, al rock i a l’indie.

L’entrada al concert és limitada. Per complir amb les condicions sanitàries per al covid-19, les places estaran restringides, per la qual cosa és necessari adquirir les entrades per un preu simbòlic (dos euros) en aquest enllaç

Luis Prado porta més de quaranta anys agarrat a un piano, i més de vint fent cançons d’èxit, ja siga al capdavant de Señor Mostaza, grup valencià reverenciat per la crítica de tot el país, la discografia del qual és ja objecte de culte, ja en els seus dos discos en solitari: Mis terrores favoritos (2016) i El tsunami emocional (2021). Al mateix temps, és un cotitzat músic de sessió, que ha gravat i fet gires amb M-Clan, Miguel Ríos, Malcolm Scarpa, Tequila, Caballero Reynaldo o Fito Cabrales, entre molts altres.

Prova que el seu cançoner té un rar caràcter atemporal, al marge de modes, és l’elecció de Bipolaridad com a sintonia del programa La lengua moderna, de la Cadena SER, com també la inclusió per part de David Trueba de Todo me recuerda a ti en la seua pel·lícula Casi 40. Amb Estoy gordo, la cançó que obria el disc Mis terrores favoritos, i de la qual va fer una versió fins i tot El Kanka, es ficà en les llistes dels cinquanta primers virals de Spotify a l’Argentina, Mèxic i Costa Rica.

Després d’un parèntesi un poc intimista amb les seues particulars versions amb piano i veu dels clàssics que més li agraden, (Luis Prado Plays Standards, vol. I i II), tornà en febrer d’enguany amb El tsunami emocional, un grapat de noves cançons amb les quals no resulta difícil sentir-se identificat. En aquest concert el cantant presenta com a primícia el nou disc Directo en Loco Club, repàs de bona part del seu cançoner, que ha gravat tan sols fa uns mesos i ha publicat en format CD més DVD amb el seu segell discogràfic de tota la vida, Hall Of Fame Records.

Llibre de Nirvana

Dins del cicle Músiques urbanes, el pròxim dia 28 d’octubre hi haurà un col·loqui sobre un llibre publicat recentment sobre Nirvana, el mític grup dirigit per Kurt Cobain. El llibre, titulat Come as You Are. La historia de Nirvana, és una obra clàssica de la literatura rock escrita per Michael Azerrad i editada per Contra.

Azerrad seguí de prop la carrera del grup i entrà en contacte amb els músics, amb qui va entaular una relació d’amistat durant els mesos anteriors a la mort del cantant.

L’obra dona una panoràmica àmplia sobre el conjunt musical, el seu context i les circumstàncies personals i artístiques de Kurt Cobain, icona de la música popular dels anys 90.

En el col·loqui, que moderarà el crític musical Rafa Cervera, participaran la traductora del llibre, Elvira Asensi, i Michael Azerrad en connexió en línia.

L’acte tindrà lloc el dijous 28 d’octubre a les 17 h., a l’Aula Magna del Centre Cultural la Nau. Places limitades, amb confirmació d’assistència a l’enllaç.

Arxivat en: Cultura , Música