Beneficis de la contractació de professionals amb discapacitat: inclusió, reputació corporativa i desenvolupament del projecte empresarial

  • Fundació General UV
  • 15 d’octubre de 2020
 

El servei d’inserció laboral de la Universitat de València, UVocupació, ha col·laborat en el webinar ‘Contractació de talent en el sector tecnològic. Professionals amb discapacitat’, organitzat per Distrito Digital Comunitat Valenciana en octubre amb la finalitat de potenciar el talent i posar-lo en valor dins dels sectors professional i empresarial. Entre altres conclusions, la sessió va servir per a concretar els beneficis de la contractació d’aquests professionals com ara l’enfortiment de la cultura empresarial, la igualtat d’oportunitats, la reputació corporativa i, sobretot, el desenvolupament del projecte tecnològic.

I és que el talent tecnològic també abunda entre els professionals amb discapacitat. Persones amb grans aptituds i un enfocament digital en el seu treball que les converteixen en candidats ideals per a formar part de les empreses tecnològiques i startups més disruptives. Un talent que des de Distrito Digital Comunitat Valenciana s’ha volgut potenciar i posar en valor amb la col·laboració d’UVocupació, inscrit dins de la Fundació General de la Universitat de València, l’única universitat de la Comunitat que compta amb aquesta mena de servei. Raquel Muñoz, tècnica de l’Àrea d’Orientació i Ocupació de la UV, va explicar els tipus de discapacitat i com és el procés d’incorporació a l’empresa d’aquests professionals, la qual compta amb múltiples beneficis com ara:

• Política de RRHH inclusiva, amb la qual l’empresa se centra en incorporar a les millors persones i no en els aspectes extrínsecs com l’edat, el gènere o la discapacitat.
• Enfortiment de la cultura empresarial, ja que la diversitat enriqueix els processos creatius i és un factor d’innovació molt potent.
• Millora de la reputació corporativa i de la RSC, alhora que es contribueix a aconseguir una societat més integradora i igualitària, reforçant el reconeixement social de l’empresa.
• Millora del clima laboral amb el foment de la igualtat i la tolerància.
• Les persones d’alguns espectres com l’autista tenen grans aptituds tecnològiques i habilitats molt especials.
• Avantatges fiscals per la contractació de professionals amb discapacitat.

Foment d’ocupació de persones amb diversitat funcional
D’altra banda, des d’Amaltea Proyectos, entitat col·laboradora de Distrito Digital, es va recordar que existeixen subvencions a fons perdut per la contractació de determinats col·lectius vulnerables, entre ells les persones amb diversitat funcional. Es tracta d’ajudes que oscil·len entre 23.000 i 25.000 euros per treballador.

Si una empresa ha ampliat la plantilla o té previsió d’ampliar-la, és important elaborar una bona estratègia que permeta obtindre el major rendiment econòmic possible als moviments de personal i a més reforçar el pla de responsabilitat social.

Més informació: