Baltarsar Garzón ofereix una conferència a La Nau

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 21 de febrer de 2019
 
Baltarsar Garzón a La Nau.
Baltarsar Garzón a La Nau.

L’exmagistrat de l’Audiència Nacional Baltasar Garzón va pronunciar dimecres dia 20 una conferència en el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València en el marc de la desena edició d’Humans Fest. La conferència va abordar la possibilitat d’instaurar un codi penal internacional per a jutjar en l’àmbit supranacional els crims contra la humanitat.

Com en anteriors edicions, el Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València, pretén promoure una reflexió crítica sobre les causes de la desigualtat a través d’un cinema compromés i d’espais per al debat.

En el marc del festival s’ha convocat un fòrum de drets humans entorn de quatre temes: associacionisme, justícia, presó i salut mental i delictes d’odi i Llei Mordassa.

El fòrum, unit a la secció oficial i a la trobada amb directors, completa un programa que fomenta la reflexió crítica, la promoció, difusió i formació sobre els Drets Humans i la violació d’aquests.

La intervenció de Garzón es va produir després de la projecció de The Code, un documental en el qual a més de Garzón, altres jutges, fiscals i advocats parlen d’aconseguir un codi universal per a poder jutjar de manera internacional els crims contra la humanitat.