L’Aula de Música de la Universitat rep la tardor amb més d’una dotzena de concerts

  • Fundació General UV
  • 30 de setembre de 2021
 
Capella de la Sapiència de La Nau.
Capella de la Sapiència de La Nau.

L’Aula de Música de la Universitat de València, a través del Servei de Cultura Universitària, reprén la seua activitat concertística i rep la tardor amb una nodrida programació de música de cambra que inclou 13 espectacles. Les actuacions tindran lloc, entre els mesos d’octubre i desembre, al Centre Cultural La Nau i el Jardí Botànic.

La programació musical de tardor arrancarà amb el cicle ‘Música a la Capella’, a La Nau, el pròxim 6 d’octubre i, com cada dimecres, la Capella de la Sapiència obrirà les portes per a acollir una nova actuació. En octubre, aquests concerts continuaran els dies 13, amb un programa especial sobre la Generació del 27 i la Segona República en col·laboració amb l’exposició ‘Dones i resistència’ que es presenta hui; el 20, en col·laboració amb la Unitat d’Igualtat; i el 27. En novembre, hi haurà concert a la Capella els dies 3 -inspirat en textos de Lorca i també en col·laboració amb l’exposició-, 10, 17 i 24. I en desembre, els dimecres 1 i 15.

Els concerts al Jardí Botànic de la Universitat de València seran els dimarts 26 d’octubre i 9 de novembre, i diumenge 12 de desembre.

Totes les actuacions començaran a les 19 hores, excepte la del diumenge 12 de desembre que serà a les 12 hores. L’entrada a tots els concerts és gratuïta amb invitació que cal reservar, a partir de 72 hores abans del dia del concert, en aquesta aplicació.

Els Concerts de Tardor són un cicle de concerts de música de cambra que segueixen una línia de suport a la música valenciana i que pretenen continuar promovent la música tant entre el públic universitari com entre tota la societat valenciana.

Música en pandèmia. Un any després
El webinar ‘Música en pandèmia. Un any després’, organitzat per l’Observatori Cultural de la UV, va ser la primera activitat dimecres, 29 de setembre. Amb la participació de la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), Marga Landete, i de la directora titular de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, Beatriz Fernández, va tindre lloc a l’Aula Magna de La Nau, moderat per la directora del Servei de Cultura Universitària, Adela Cortijo.

Totes tres tractaren d’analitzar la situació del sector musical en el territori valencià després de la crisi sanitària per la pandèmia de la covid-19. Al llarg d’un any, el sector s’ha enfrontat a dures restriccions que, en alguns casos, han eliminat la presencialitat o l’han reduït considerablement, i en uns altres, la música en directe s’ha hagut de retransmetre mitjançant formats digitals. Però, més enllà de les mesures d’urgència implementades durant aquest temps per a recolzar la cultura, i en concret la música, aquest webinar va prestar atenció al futur immediat i a les necessitats actuals del sector.

La conferència es pot recuperar des de la llista de reproducció WebinarsLANAU del Canal de YouTube del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

Més informació: