T’atrau l’escriptura creativa? Apunta’t a l’Aula oberta de la Universitat!

  • Servei d'Informació i Dinamització - Blasco Ibáñez
  • 13 de setembre de 2022
 
Daus amb lletres

Amb una metodologia eminentment pràctica i participativa, els tallers de l’Aula oberta d’escriptura creativa de la Universitat de València promouen l’adquisició d’habilitats i recursos per afrontar la creació literària entre l’estudiantat. La matrícula està oberta del 13 de setembre al 2 d’octubre.

La 17a edició d’Aula oberta abasta diversos gèneres: narrativa, teatre, poesia i guió de curtmetratge. Els tallers, amb un nivell d’iniciació, són presencials, tenen una durada de 25 hores i s’imparteixen per especialistes: 

  • Teatre, amb Núria Vizcarro: dramaturga, actriu i directora, membre fundadora de La Ravalera, guanyadora del XVIII Premi de Teatre Castelló a Escena, amb Teresa, Millor espectacle de la 22a Mostra de Teatre de Barcelona amb Assassines, i finalista dels Premis Max 2019. 
  • Narrativa, amb Lourdes Toledo: periodista i escriptora, XX Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta amb Amèrica endins: dietari (2014-2017) i Premi d’Assaig Josep Vallverdú 2020 amb La inquietud.
  • Poesia, amb Begonya Mezquita: professora de Llengua i Literatura, autora de El perfecte somriure (I Premi Vila de Mislata), Entre la distància exacta i la nitSignes de terraUna illa i Parlen els ulls, i de les plaquettes Badalls d'estiu (1990) i L'any de les atzavares.
  • Guió de curtmetratge, amb Begoña Soler: professora de direcció d’actors, de guió de curtmetratge i d’interpretació. Millor curt en la SEMINCI 2015, preseleccionada als Goya 2016 i jurat en seccions oficials de diversos festivals de curtmetratges. 

La llengua de creació pot ser valencià o castellà, a elecció de les persones participants, i es pot obtenir un reconeixement acadèmic d’1 crèdit ECTS. Cada taller té un preu de 35 euros i les places són limitades.

Aula oberta d’escriptura creativa és un programa del Vicerectorat d’Estudis, organitzat i gestionat pel Servei d’Informació i Dinamització (Sedi). Compta amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura i Societat (Aula de Poesia, Aula de Narratives, Aula d’Arts Escèniques i Aula de Cinema) i de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació (Vicedeganat de Cultura). 

  • Termini de matrícula: 
    • Del 13 de setembre al 2 d’octubre, per a estudiantat de la Universitat de València i de La Nau Gran. 
    • Del 26 de setembre al 2 d’octubre, per a públic en general.