Assaig-Grup de Teatre de la Universitat de València estrena a La Nau el llargmetratge ‘La Benvinguda-això és el que hi ha’

  • Fundació General UV
  • 13 de març de 2021
 

Amb el títol ‘La Benvinguda-això és el que hi ha’, Assaig-Grup de Teatre de la Universitat de València va estrenar el seu primer llargmetratge a la Sala Matilde Salvador de La Nau. L'obra es va projectar del 10 al 12 de març en el marc de la programació d'Arts Escèniques de la Universitat per al segon quadrimestre del curs.

Dirigit per Núria Martin i Pep Sanchis, guionistes també de la pel·lícula juntament amb Sara Acàmer, el film ‘La Benvinguda-això és el que hi ha’ es va gestar des de principis del 2020 com a projecte teatral. En canvi, “la pandèmia ens va obligar a reinventar-nos, a trobar altres vies de comunicació, i, des de la imaginació i amb un sentit crític del món que estem vivint, vam crear un guió cinematogràfic, basat en el text teatral que escrivírem l’any passat”, explicava el director d’Assaig, Pep Sanchis, i professor del taller de teatre permanent de la Universitat.

L’adaptació de l’obra teatral al llenguatge fílmic ha comptat amb la col·laboració de l’Aula de Cinema de la Universitat de València i mai no ha perdut de vista la intencionalitat del guió original: “Provocar algunes preguntes als espectadors”, afirmava el director.

Aquestes són qüestions com ara “quines són les conseqüències dels nostres actes?” o “on ens conduirà la nostra forma de viure?”. A les quals tractà de donar resposta, amb la seua interpretació, l’elenc actoral que formava el repartiment de ‘La Benvinguda-això és el que hi ha’: Alba Navarro, Sara Acàmer, Eugenia Morera, María de la Dueña, Adela Andrés, Celia Jordà, Àngels Ribes, Neus Francés, Raquel Violero i Jesús Boscà.

En aquest sentit, Núria Martin i Pep Sanchis ens avançaven el següent: “Us donem la benvinguda a un lloc nou i molt diferent, on uns personatges familiars us rebran d’una manera estranya. La veritat és que no us esperàvem tan prompte. Ens heu pillat descol·locades... Però això és el que hi ha. Farem el que puguem. Tampoc podeu demanar massa, vosaltres us ho heu buscat. Benvingudes i benvinguts!”.

Imatges: