Arriba a Gandia l’exposició 'Dones a la vora d’un atac de vinyetes'

  • UVGandia
  • 5 de novembre de 2021
 
L'exposició que itinera a Gandia es va estrenar a la Facultat de Geografia i Història.
L'exposició que itinera a Gandia es va estrenar a la Facultat de Geografia i Història.

Amb aquesta exposició es pretén donar protagonisme a l’autoria de les dones en la història del còmic. Es podrà visitar a la sala d’exposicions del carrer Tossal des del proper 8 de novembre i fins el 23 de desembre.

L’exposició ‘Dones a la vora d’un atac de vinyetes’, organitzada pel Vicerectorat de Cultura i Esport a través de l’Aula de Còmic i amb el suport de la Càtedra d’Estudis del Còmic Fundación SM-Universitat de València, és una mirada a la nova generació d’autores de còmic que, des de la Comunitat Valenciana, estan renovant activament el novè art.

Amb aquesta mostra es pretén visibilitzar l’autoria de la dona en la historieta que ha estat tradicionalment silenciada i oblidada durant dècades. L’exposició, que està comissariada per les professores i professor de la Universitat de València Adela Cortijo, Noelia Ibarra i Álvaro Pons, anima al descobriment de l’obra d’una generació jove d’artistes que està abordant el llenguatge del còmic des de perspectives inèdites i que està sent reconeguda nacional i internacionalment amb guardons tan importants com el Premi Nacional de Còmic.  A “Dones a la vora d’un ataca de vinyetes” podrem veure una mostra dels últims treballs de deu dones que aborden des de la creació en fanzines fins a la publicació internacional. Anabel Colazo, Silvia Ferrer, María Herreros, Amelia Navarro, Ana Oncina, Luna Pan, Ana Penyas, Laura Pérez, Núria Tamarit i Xulia Vicente són un exemple de l’àmplia diversitat estilística i temàtica que s’està proposant des d’un còmic valencià que és en l’actualitat un dels grans protagonistes del panorama nacional.

La mostra es pot visitar a la sala d’exposicions de la Universitat de València a Gandia, situada al carrer Tossal, des del proper dilluns i fins el 23 de desembre. L’horari de visites serà de 9 a 20h de dilluns a divendres.