L'arquitecte Carles Dolç analitza el paper dels moviments veïnals en la lluita pel territori

  • UVGandia
  • 11 de març de 2022
 
Carles Dolç.
Carles Dolç.

L'arquitecte, activista de llarga trajectòria i, des de 2015, Fill Predilecte de València, Carles Dolç (València, 1949) pronuncia a Gandia la conferència "Moviments ciutadans i medi ambient". La cita fou el divendres 11 de març a les 18h i va servir, a més, per presentar el seu nou llibre "Del Saler al Turia"

L'activista Carles Dolç va visitar Gandia per parlar sobre el paper dels moviments socials en el disseny de les ciutats. De fet, Dolç acaba de publicar "Del Saler al Túria" on repassa el paper que van tindre els moviments veïnals mobilitzant-se contra l'autopista projectada a l'antic llit del riu Turia i que, hui, s'ha convertit en un dels grans pulmons verds de la ciutat o dels moviments que apostaren per la conservació de El Saler, espai natural connectat amb l'Albufera a dos passes de la capital.

Els plantejaments del seu llibre foren els que explicà Carles Dolç a la conferència "Moviments ciutadans i medi ambient" on va plantejar com la perspectiva actual ens permet destacar no només l’èxit que obtingueren en aquells moments, sinó sobretot el que han comportat per al bon disseny urbà de València i el benestar de la població. Els moviments ciutadans són expressió d’idees i sentiments socials que formen part de les ciutats democràtiques i que en molts casos han sigut decisius per fer-les millors, és la tesi defesa per l'arquitecte.

Aquesta activitat, organitzada en col.laboració amb l'Ajuntament de Potries, es va poder seguir de forma presencial o en línia.