Anàlisi de l’Administració de Justícia des de la perspectiva de gènere

  • 23 de març de 2017
 
Cartell de la jornada

El Col·legi Major Rector Peset acull aquest divendres 24 de març una jornada dedicada a l’Anàlisi de l’Administració de Justícia des de la Perspectiva de Gènere’. L’encontre comença a les 9 hores amb la inauguració a càrrec de Carmen Llombart, vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Intervindran especialistes en aquesta àrea com ara la magistrada Lucía Avilés, la psicòloga forense Rocío Gómez, la fiscal Susana Gisbert o el professor Miguel Lorente.

La jornada continuarà a les 9:30 hores amb la conferència ‘Una mirada crítica i feminista de la Judicatura espanyola. Associació de Dones Jutgesses d’Espanya’ a càrrec de Lucia Avilés, magistrada i sòcia fundadora d’aquesta associació. A les 10:15 hores hi haurà una taula redona sobre ‘Incidències dels estereotips de gènere en la presa de decisions judicials’, amb Rocío Gómez, psicòloga forense del Jutjat de Vigilància Penitenciària; i Miguel Lorente, professor i director de la Unitat d’Igualtat de la Universitat de Granada i exdelegat del Govern contra la Violència de Gènere.

A les 12 hores hi haurà una segona taula redona sobre ‘La situació de les dones en l’àmbit judicial. Propostes de millora en la seua promoció professional i en matèria de violència de gènere’. Participaran, Miguel Lorente; Lucía Avilés; Susana Gisbert, fiscal de Violència sobre la Dona; Estefanía Navarrete, inspectora de la Policia Local, del Grup Gama; i l’advocada Maria Martín. 

La jornada acabarà amb la intervenció d’Isabel Sanchís, responsable de la Unitat de Violència de Gènere en la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere a la Comunitat Valenciana.

L’encontre ha sigut organitzat per Elena Martínez, professora de la Universitat de València i membre del Centre d’Estudis Multidisciplinars en Violència de Gènere; Lucía Avilés, de l’Asociación de Mujeres Juezas de España; i per la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València. Forma part del projecte d’I+D ‘La construcció d’Europa a través de la cooperació judicial de la protecció de víctimes de violència de gènere’, del Ministeri d’Economia i Competitivitat.