L’ambaixador rus a Espanya, Yuri Korchagin, visita La Nau de la Universitat en el marc de l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives

  • 3 d’abril de 2017
 
Yuri Korchagin

L’ambaixador rus a Espanya, Yuri Korchagin, ha impartit la conferència ‘Rússia al món actual’, dins del programa de l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives de la Universitat de València, aquest dilluns, 3 d’abril, en un acte organitzat pels vicerectorats de Cultura i Igualtat, i d’Internacionalització i Cooperació, que ha tingut lloc a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau.

L’acte ha estat presidit pel rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, a qui han acompanyat en la taula el vicerector d’Internacionalització i Cooperació, Guillermo Palao, i el vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño. Han precedit a la conferència de l’ambaixador Yuri Korchagin les intervencions del vicerector Guillermo Palao i del professor Joan Romero, catedràtic de Geografia Humana de la Facultat de Geografia i Història. Romero ha pronunciat la conferència ‘Espanya, Rússia i el futur de les Europes’, durant la qual s’ha manifestat “europeïsta” i ha apostat per la creació de llaços acadèmics, econòmics, comercials i culturals entre Espanya i la Federació Russa.

Han assistit a l’acte nombroses autoritats, entre les quals el delegat del Consell per a la Unió Europea, Joan Calabuig; el president de la Cambra de Comerç de València, José Vicente Morata; i Antonio Aracil, cònsol honorari a l’Ambaixada russa; així com una àmplia representació de la Universitat de València.

Sobre Yuri Korchagin
Yuri Korchagin (1950, Vorónezh, Rússia) és llicenciat en Història i Lletres per la Universitat Nacional d’Amistat dels Pobles (Moscou). En 1977 va ingressar en el servei diplomàtic i va exercir diversos càrrecs en el Ministeri de Relacions Exteriors com a assessor i conseller, a més de complir missions diplomàtiques a les ambaixades de la Unió Soviètica i, posteriorment, de Rússia a Mèxic i al Perú.

Entre 1995 i 1999 va ser ministre conseller de l’Ambaixada de Rússia a Argentina, treballà a seus d’organismes internacionals a París i a Ginebra, i va ser membre del Grup d’Observadors de l’ONU a Moçambic. A partir del 2003, ha estat ambaixador de Rússia a Colòmbia, a Argentina i a Paraguai (per concurrència); i actualment és ambaixador a Espanya i concurrent a Andorra, càrrec que exerceix des del 2012. També va ser director del Departament d’Amèrica Llatina del Ministeri de Relacions Exteriors rus.

Korchagin té condecoracions nacionals de la Federació de Rússia, la República Argentina i la República del Paraguai, i va ser destacat amb dos diplomes d’honor del Ministeri de Relacions Exteriors de Rússia.

L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, amb la gestió de la Fundació General de la Universitat, que es configura com a un espai per a la reflexió i el debat obert, participatiu i crític, sobre els assumptes d’actualitat a escala mundial i també per a la societat valenciana.

L’Escola té, a més, la participació d’altres actors de l’Administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat, Ajuntament de València, les conselleries de Transparència, i d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Institut Alfons el Magnànim, Escola Europea d’Humanitats i Caixa Popular.