Alzira acull el Consell de direcció de la Universitat de València

  • Gabinet de la Rectora
  • 23 de novembre de 2022
 
Alzira acull el Consell de direcció de la Universitat de València

L’Ajuntament d’Alzira va rebre el darrer dilluns el Consell de direcció de la Universitat de València al Saló Noble del consistori. És la primera vegada que se celebra un Consell fora de la Universitat, una iniciativa que respon a la voluntat d'apropar la Universitat als pobles i ciutats.

Amb motiu de la capitalitat cultural valenciana 2022, Alzira ha traslladat a la UV la invitació per a celebrar esta cita a la capital de la Ribera, ciutat amb la qual la Universitat ja compartix projectes com el programa Unisocietat o el patrocini del Premi de divulgació científica, emmarcat dins dels premis Literaris ciutat d’Alzira entre altres. Ambdues entitats renoven els convenis actuals i enceten la possibilitat de noves sinèrgies .

A l’esdeveniment ha assistit l’equip rectoral al complet, encapçalat per la rectora Mavi Mestre. Diego Gómez, alcalde d’Alzira, ha inaugurat l’acte i ha presentat l’espai als assistents, posant en valor l’herència cultural alzirenya. Seguidament, la rectora Mavi Mestre ha manifestat el seu agraïment per la invitació de l’Ajuntament d’Alzira i ha signat el Llibre d’Or de la Ciutat. Tant l’alcalde com la rectora han assegurat que la Universitat i l’Ajuntament mantenen lligams molt estrets, basats en la formació i la investigació.

Per la seua banda, la rectora Mavi Mestre ha afirmat que la Universitat de València està fortament arrelada al territori, i ha explicat que la celebració del Consell per primera vegada fora de la Universitat respon a la voluntat d’eixir de la Nau i dels campus per a acostar-se als pobles i a les ciutats. En este sentit, Mestre destaca la prioritat que va tindre la invitació de l’Ajuntament d’Alzira per a la Universitat de València, que vol continuar treballant per la cultura, la llengua i la tradició.

En acabar la reunió, que s’ha celebrat a porta tancada, els membres del consell han realitzat la visita al Museu Municipal d’Alzira, Muma i a les emblemàtiques muralles de la ciutat.