Alba Loriente i María López guanyen el Concurs Pont Xinés 2021, una edició online amb èxit de participació i alt nivell

  • Institut Confuci
  • 26 d’abril de 2021
 
Participants en el concurs
Participants en el concurs

L'Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV) va celebrar dissabte de vesprada el seu tradicional Concurs Pont Xinés, en les modalitats d'alumnat d'ensenyament secundari, universitari i amateur. El concurs, amb una dilatada trajectòria de dues dècades, es realitza a València sense interrupcions des de fa 12 anys. Per segon any consecutiu, i amb caràcter excepcional a causa de la situació de l'estat d'alarma, s'ha dut a terme en format online a través de la plataforma Zoom. En esta competició, oberta a tot l’estudiantat de xinés de la Comunitat Valenciana, es valoren els coneixements sobre llengua i cultura d'este país, i té tres fases. En la primera fan un discurs de dos minuts, en xinés, sobre els lemes del concurs que, enguany, han estat "Un món una família" i "Aprén xinés, crea un futur millor". En la segona part responen a un qüestionari sobre llengua i cultura xinesa i, en la tercera part, es valora una exhibició artística que van enviar prèviament en vídeo.

El concurs, que es va celebrar davant més de mig centenar d'assistents que es van connectar a Zoom mitjançant els seus ordinadors o dispositius mòbils, ha tingut a Alba Loriente, en categoria d'ensenyament secundari; i María López, en la d'universitària; com a les seus guanyadores. El premi per a cadascuna d'elles consisteix en un curs quadrimestral gratuït al ICUV per al pròxim curs 2021-22 i la seua participació, així mateix, en el Concurs Pont Xinés d'Espanya que té la seua data de celebració per concretar, també en modalitat online. La resta de participants, més d'una desena, rebran un pack de regals que se'ls lliurarà pròximament.

Durant el desenvolupament de la competició, que va transcórrer sense cap incidència de tipus tècnic i en un ambient molt cordial, el director de l'ICUV, el professor Vicent Andreu, va assenyalar que este esdeveniment és "realment una festa en la qual, sempre, guanyen els que participen perquè es tracta, més que de quedar en primer lloc, de demostrar l'interés per la llengua, la cultura i la societat xineses. I a més en 2021 s'ha batut el rècord de participants, el que agraïm per l'interés de l'alumnat i professorat". El jurat de la competició, integrat per part del claustre docent de l'ICUV, també va agrair la gran participació i va subratllar "l'alt nivell lingüístic i acadèmic de tots", en paraules de la directora xinesa de l'ICUV, la professora Gao Hongbo.

La iniciativa del Concurs Pont Xinés s'organitza a tot el món per iniciativa de la seu central dels Instituts Confuci. Enguany celebra la seua vintena edició en categoria universitària i la catorzena a secundària. Els que guanyen a cada país tenen l'oportunitat de participar en el certamen mundial que s'organitza cada any en una ciutat xinesa diferent. L'Institut Confuci de la Universitat de València està considerat Institut Confuci Model, d'entre els 525 que hi ha a tot el món i va ser distingit amb el premi 9 d'Octubre de la Generalitat, al Mèrit Cultural, el 2017.