Adela Cortina, premi Palabra de les associacions de periodistes d’Espanya

  • Gabinet de Premsa
  • 21 de juny de 2019
 
Adela Cortina.
Adela Cortina.

La professora emèrita de la Universitat de València Adela Cortina rebrà el Premi Paraula, en la seua segona edició, que atorga la Federació d'Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE). El jurat ha destacat la seua “extraordinària contribució, amb la seua obra i la seua paraula, al foment de la convivència, la tolerància i la justícia, i pel seu constant defensa de la dignitat i els drets de les persones”.

La FAPE valora també una obra “en la qual reclama a la societat que reforce el discurs de la igualtat entre les persones, promoga el diàleg com a via de solució dels conflictes, lluite contra la violència de gènere i el discurs de l’odi, protegisca els drets humans i eradique la pobresa”.

El jurat estava integrat pels periodistes Lucía Méndez, Carmen del Riego, José Oneto, Alfonso Sánchez, Juan Cruz i Nemesio Rodríguez. El Premi Paraula està dotat amb 10.000 euros, i s’entregarà en els pròxims mesos.

Adela Cortina és catedràtica jubilada d’Ètica i Filosofia Política de la Universitat de València. Algunes de les seues obres són ‘Aporofobia, el rechazo al pobre’, ‘Un desafío para la democracia’, ‘Ética mínima’, Ética sin moral’, ‘Ética aplicada y democracia radical’, ‘Ciudadanos del mundo’, ‘Por una ética del consumo’, ‘Ética de la razón cordial’, ‘Las fronteras de la persona’, ‘Justicia cordial’, ‘Neuroética y neuropolítica’ i ‘¿Para qué sirve realmente la ética?’, obra guardonada amb el Premi Nacional d’Assaig el 2014.