Adela Cortina i Margarita Salas, ‘honoris causa’ per la Universitat Pontifícia de Salamanca

  • Gabinet de Premsa
  • 21 de març de 2019
 
Adela Cortina.
Adela Cortina.

La Universitat Pontifícia de Salamanca ha investit (divendres 22 de març) com a doctores ‘honoris causa’ a dues dones referents en les seues disciplines: Adela Cortina, de Filosofia i Ètica, i Margarita Salas, en Biologia Molecular.

Adela Cortina és un “referent internacional en els estudis sobre Ètica i Filosofia Política”, en paraules de la Universitat Pontifícia. Catedràtica de la Universitat de València (actualment jubilada i vinculada com a professora emèrita) i membre de la Real Acadèmia de Ciència Morals i Polítiques, ha elaborat una ètica civil adequada a les societats pluralistes, el seu compromís social queda patent en la seua fructífera obra científica, una contribució d'inestimable valor filosòfic”, afig la institució acadèmica.

Algunes de les seues obres són Aporofobia, el rechazo al pobre. Un desafío para la democracia, Ética mínima, Ética sin moral, Ética aplicada y democracia radical, Ciudadanos del mundo, Por una ética del consumo, Ética de la razón cordial, Las fronteras de la persona, Justicia cordial, Neuroética y neuropolítica i ¿Para qué sirve realmente la ética?, obra guardonada amb el Premi Nacional d’Assaig el 2014.