Adela Cortina, ‘honoris causa’ per la Universitat de Barcelona

  • Gabinet de Premsa
  • 23 de maig de 2022
 
Adela Cortina.
Adela Cortina.

L’ex catedràtica d’Ètica i Filosofia Política de la Universitat de València Adela Cortina serà investida doctora ‘honoris causa’ per la Universitat de Barcelona aquest dimecres 25 de maig. L’acte tindrà lloc al Paranimf a les 12 hores. Actuarà com a padrí el catedràtic de la Universitat de Barcelona Miquel Martínez, del Grup de Recerca en Educació Moral (GREM) de la Facultat d’Educació.

Adela Cortina ha rebut nombrosos premis i doctorats ‘honoris causa’ per universitats d’Europa i d’Amèrica, el més recent per part de la Universidad Nacional de Colòmbia. Un reconeixement també recent va ser el III Premi a la Protecció dels Drets Humans ‘Juan Antonio Carrillo Salcedo’, que atorga la Universidad de Sevilla. Ella va ser la primera dona que va ingressar com a membre de número a la Reial Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques, l’any 2008.

És autora, entre altres obres, de ‘Aporofobia, el rechazo al pobre’, ‘Un desafío para la democracia’, ‘Ética mínima’, ‘Ética sin moral’, ‘Ética aplicada y democracia radical’, ‘Ciudadanos del mundo’, ‘Por una ética del consumo’, ‘Ética de la razón cordial’, ‘Las fronteras de la persona’, ‘Justicia cordial’, ‘Neuroética y neuropolítica’ i ‘¿Para qué sirve realmente la ética?’, obra guardonada amb el Premi Nacional d’Assaig el 2014.

La sessió podrà seguir-se en l'enllaç:

https://www.ub.edu/ubtv/video/honoris-causa-r-schreiber-i-a-cortina