Activa Cultura: Quítate la máscara

  • Servei de Cultura Universitària
  • 14 de setembre de 2022
 

El projecte ha estat desenvolupat per l'estudiant del Grau d'Enginyeria Multimèdia, Nicolás Aranda Robayna, .

Aquest consisteix en un festival de microteatre (lectura dramatitzada) en el qual participaran estudiants de la Universitat de València.

El festival es va dividir en en tres fases:

  • La primera fase va ser la de selecció de les obres de teatre escrites pels estudiants que desitgaren participar. Cada persona podia inscriure el nombre d'obres que desitge, però totes havien de ser originals i amb un màxim de cinc actors. La temàtica de les obres era lliure, però aquestes havien de fomentar la reflexió crítica i es seleccionaren fins un màxim de sis obres.
     
  • La segona va ser la fase de formació creativa. Josep Valero, director i actor valencià, va impartir una masterclass d'una hora i mitja als directors finalistes. En un espai web, els estudiants que van desitjar participar com a actors i actrius van poder enviar un xicotet vídeo a manera de portfolio i un contacte. D'aquesta manera, els dramaturgs finalistes van encontrar integrants per als seus elencs.
     
  • La tercera fase va ser la gala final en la qual es varen representar les obres com a lectures dramatitzades en el Centre Cultural La Nau. Un jurat professional constituït per un dramaturg, un director i un actor, va ser l'encarregat de valorar les obres. 

Arxivat en: Arts escèniques