35 ofertes de treball en el primer Fòrum virtual d’Ocupació i Emprenedoria de la Universitat de València

  • Fundació General UV
  • 3 de novembre de 2020
 
Presentació de la conferència inaugural, a càrrec d'ADM, empresa del Parc Científic de la UV.
Presentació de la conferència inaugural, a càrrec d'ADM, empresa del Parc Científic de la UV.

Més d’una vintena d’empreses, institucions i entitats participants, 400 seguidors connectats i la captació de 35 ofertes de treball, 20 de les quals relacionades amb les titulacions que ofereix la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València, és el balanç final del primer fòrum en format online organitzat pel servei d’ocupació de la UV aquest dilluns, 2 de novembre.

Posat en marxa a través del Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius, amb el suport de la Fundació General de la Universitat de València, aquest primer Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria virtual ha estat una aposta institucional per a continuar amb la promoció de l’ocupabilitat dels futurs professionals formats a la UV.

El primer dels fòrums online ha estat adreçat a l’estudiantat dels graus de la Facultat de Farmàcia i ha comptat amb la participació d’entitats del ram relacionades amb la indústria farmacèutica, la cooperació al desenvolupament, la medicina i l’atenció hospitalària, o la ciència i la recerca, per exemple.

L’acte inaugural va comptar amb les intervencions de la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre; la vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius, Adela Valero; i el degà de la Facultat de Farmàcia, Juan Carlos Moltó.

En paraules de la rectora: “La terrible pandèmia que sofrim en alguns àmbits està produint canvis que en xicotets racons poden llegir-se com a una oportunitat, i un d’ells és aquest fòrum online, que tot i mancant-li el contacte personal, possibilita una nova presencialitat que trenca barreres i ha fet que aquesta primera edició online haja comptat amb la major assistència d’empreses dels últims temps. Una nova presencialitat que també ens acosta i ens obri finestres a la innovació i a l’emprenedoria, i que es converteix en espurna per al desenvolupament d’idees”.

Per al desenvolupament d’aquesta nova modalitat de fòrum, UVocupació ha implementat una plataforma online que es mantindrà durant els fòrums previstos aquest curs a les facultats de Ciències Socials, Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, Dret, Geografia i Història, i Filologia, Traducció i Comunicació; a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE-UV); i reunint les titulacions de Ciències i Ciències de la Salut.

El fòrum digital
El nou Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria de la Universitat de València s’organitza en tres apartats o zones. Una zona d’exposició d’empreses que funciona com a expositor de les entitats participants i on es pot consultar la informació facilitada per aquestes com ara un vídeo corporatiu, documents d’interés o accés a fitxers per a donar-se d’alta en la cerca d’ocupació dins de l’empresa.

Una segona zona és la Business Rooms o videoconferències on es poden consultar les instruccions d’inscripció així com l’obtenció del certificat de participació en els fòrums, a més de la programació d’activitats.

La tercera secció és la zona interactiva o xat dissenyada perquè, a través de diferents sales, l’estudiantat puga contactar en temps real amb les entitats participants en el fòrum i consultar així directament amb elles qualsevol inquietud o dubte sobre els perfils laborals, la seua activitat empresarial, els seus canals d’ocupació, etcètera.

En aquest sentit, la vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius, Adela Valero, va destacar l’acceleració “exponencial” dels processos de digitalització que ha causat la crisi sanitària en els últims mesos i als quals s’ha adaptat la programació dels fòrums d’ocupació de la Universitat, sent aquests encontres “una de les vies de gran abast sobre l’estudiantat per a la millora de la seua ocupabilitat”.

Per la seua banda, el degà de la Facultat de Farmàcia, Juan Carlos Moltó, va assenyalar la necessitat de la realització d’aquest fòrum per tal “d’acostar el món professional al docent per a totes les titulacions del centre, com un reflex de la confluència entre els diferents camps de treball” i va subratllar l’elenc de ponents participants que, “per la seua trajectòria, han resultat pròxims a l’estudiantat, ja que molts d’ells s’han format a la UV”.

Aquelles persones que no pogueren seguir en directe el fòrum, poden recuperar el programa de conferències i debats a través d’aquest enllaç i gaudir en diferit i en streming de la primera part de l’encontre.
 

ENTITATS PARTICIPANTS

ADEIT-Fundació Universitat Empresa de la Universitat de València
Aimplas
AstraZeneca
Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València
COFARES
Europe Direct Comunitat Valenciana
Farmamundi
Fundació Fisabio-Generalitat Valenciana
Ginemed
IATA-Institut d’Agroquímica i Tecnologia d’Aliments
IMPORTACO
INCLIVA-Institut d’Investigació Sanitària de València
Inserta Empleo-Fundación ONCE
KERN PHARMA
MICOF-Molt Il·lustre Col·legi Oficial de Farmacèutics de València
NUTT Consejo Nutricional
Ortoval suministros médico-farmacéuticos
Parc Científic de la Universitat de València
Hospital Quirón Salud Valencia
SEFAC-Sociedad Española de Farmacia Familiar y Comunitaria
UVemprén
UVocupació
València Activa-Fundació del Pacte per a l’Ocupació de la Ciutat de València

Més informació: