‘Tallers de teatre permanent de la Universitat de València’ presenta en vídeo les seues pràctiques escèniques

  • Fundació General UV
  • 19 de juny de 2020
 

Els tallers de teatre permanent de l’Aula d’Arts Escèniques de la Universitat de València mostren en el canal YouTube de La Nau les ‘Pràctiques escèniques’ realitzades durant el confinament. Els vídeos, realitzats pels grups de primer nivell, de segon nivell i majors de 55 anys, ja estan disponibles en internet.

En aquestes activitats de formació de teatre de la Universitat de València es realitzen pràctiques escèniques, teoria teatral i tots els anys preparen mostres per a exposar-les en maig a la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau. No obstant això, les circumstàncies actuals han obligat alumnat i professorat a reinventar-se i adaptar-se a la realitat.

A partir del treball no presencial realitzat durant els mesos anteriors, els tallers de teatre han materialitzat unes pràctiques escèniques en vídeo gràcies a l’esforç i obstinació per superar-se, i ara presenten al públic, amb gran interés, un resum del seu talent teatral. Els vídeos, ja disponibles en el canal YouTube de La Nau, pertanyen als grups dels tallers de teatre permanent de majors de 55 anys, i de primer i segon nivell.

En el primer quadrimestre, el grup de majors de 55 anys ha analitzat textos teatrals i ha treballat la dramatúrgia, el disseny d’espectacles i els assajos necessaris per a la creació dels seus personatges (VÍDEO). En el segon quadrimestre, s’ha aprofundit en la creació d’escenes i, en els últims mesos, l’alumnat ha creat les pràctiques escèniques que poden visualitzar-se en aquest enllaç.

Quant al taller de teatre permanent de primer nivell, el treball de l’alumnat ha girat entorn del joc de la interpretació i la creació de textos dramàtics. Per tant, han treballat amb elements com ara la pausa, el silenci, la no acció, el ritme dramàtic, la improvisació o la construcció d’un personatge. Al llarg del curs han fet sessions de creació de textos amb la finalitat de crear una pràctica escènica que ara mostren en aquest vídeo.

El taller de teatre permanent de segon nivell ha tractat tots els passos a seguir per a poder realitzar un espectacle: estudi i anàlisi des de les diferents disciplines necessàries per a crear i preparar un muntatge, analitzar textos dramàtics contemporanis, realitzar improvisacions dirigides, disseny d’escenografia, vestuari i il·luminació, direcció i producció per a crear la dramatúrgia per a les pràctiques escèniques que presenten ací.

Aquestes activitats de formació de l’Aula d’Arts Escèniques de la Universitat de València estan coordinades per la direcció de l’Aula juntament amb la Fundació General de la Universitat de València, amb el desig de formar, mantindre i millorar el nivell d’interpretació dels alumnes de la UV en les Arts Escèniques.

Des d’aquests tallers es forma als alumnes/actors que després componen l’elenc dels espectacles d’Assaig-grup de teatre de la Universitat de València, que té previst presentar la seua pràctica escènica l’última setmana de juny també en el Canal YouTube de La Nau.