‘El món canta davant un bressol’ obri els actes commemoratius pel 75 aniversari de l’Orfeó Universitari de València

  • Fundació General UV
  • 20 de desembre de 2021
 
Orfeó Universitari de València.
Orfeó Universitari de València.

L’Orfeó Universitari de València, la formació coral universitària més antiga d’Espanya, celebra en 2022 el 75 aniversari de la seua fundació amb un nodrit programa d’activitats culturals que inaugurà, diumenge 19, amb el seu tradicional concert de Nadal ‘El món canta davant un bressol’, a l’església de Sant Joan del Mercat de València.

Un concert que enguany, en paraules del seu director, Francesc Valldecabres, és “molt especial” en tractar-se de l’esdeveniment escollit per a inaugurar l’efemèride.

Amb el títol ‘D’ací d’allà: un Nadal de diàlegs possibles’, el concert amb més tradició a la ciutat de València –porta celebrant-se més de sis dècades– constà d’un repertori de nadales clàssiques valencianes i d’arreu del món interpretat pel conjunt coral universitari amb el suport de solistes i professionals de la música que han format part de l’associació.

Es tracta, en definitiva, d'un acte per a “retre homenatge a totes aquelles persones que han passat per les files de l’Orfeó contribuint a fer 75 anys d’història coral a València”, subratllava Valldecabres.

La celebració del 75é aniversari aquest 2022 té previst dur a terme “nombrosos projectes musicals molt interessants, acompanyats de directors, solistes i agrupacions de renom com ara Carlos Mena i Orlando Consort”, explicava Francesc Valldecabres, a més de reforçar el projecte formatiu de l’Orfeó amb cursos i projectes participatius. “La commemoració d’aquest 75 aniversari comptarà amb diverses actuacions amb una voluntat ferma de dinamitzar el món cultural i coral valencià”, va concloure.

Així, després d’‘El món canta davant un bressol’, l’Orfeó reprendrà els actes commemoratius dimarts 21 amb la interpretació d’una selecció de l’obra de Claudio Monteverdi ‘Il sesto libro di madrigali’ i d’autors com ara Frescobaldi, Arcadelt, Gesualdo i Caccini. L’actuació serà a les 20 hores, també a l’església dels Sants Joans de València, i les entrades s’adquiriran per correu electrònic en l’adreça info@orfeouniversitaridevalencia.es o bé en la mateixa Església una hora abans del començament del concert. El preu de l’entrada és un donatiu de 10 euros.

Francesc Valldecabres destacava així mateix que “malgrat els entrebancs de la pandèmia, amb mascaretes, distància, gel i totes les mesures de seguretat possibles, enguany l’Orfeó ha tingut molta activitat: durant l’últim trimestre hem desenvolupat el projecte ‘Temps d’abraçar’, de la Diputació de València, amb un ‘Rèquiem’ de Mozart al Teatre Principal de València i d’altres auditoris”.

De fet, en tres mesos, l’Orfeó ha realitzat 18 concerts en diversos municipis valencians i, en desembre, ha portat el Nadal a la Casa de la Cultura de Benimodo i a la comarca de l’Alt Maestrat amb la interpretació de nadales al Centre Penitenciari Castelló II i a l’església de Santa Maria Magdalena de Vilafranca.