‘Els avantpassats d’Altamira eren vells als 30 anys?’, títol de la conferència d’Arsuaga en la Universitat

  • Gabinet de Premsa
  • 9 de maig de 2022
 
Juan Luis Arsuaga Ferreras
Juan Luis Arsuaga Ferreras

Juan Luis Arsuaga Ferreras, el paleontòleg i director del Museu de l’Evolució Humana de Burgos, oferirà en la Universitat la conferència ‘Els nostres avantpassats d’Altamira eren vells als 30 anys?’. La xarrada serà el dimecres 11 de maig a les 18 hores en la Sala Palmireno de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València. Presenta l’acte el degà del centre Josep Montesinos Martínez. L'entrada és lliure fins a completar l'aforament.

La conferència s’emmarca dins del Seminari Evolució Humana i Patrimoni Arqueològic en el qual s’ha programat també, en el mateix espai de la facultat, la tertúlia: ‘Les llums i ombres de la posada en valor del patrimoni arqueològic’. En aquesta participaran a més d’Arsuaga; Consuelo Mata i Valentín Villaverde, del Departament de Prehistòria i Arqueologia de la Universitat de València; i Maria Jesús de Pedro, directora del Museu de Prehistòria de València. Modera Emilio Iranzo, vicedegà de Cultura i Participació Estudiantil.

Juan Luis Arsuaga Ferreras

El científic, professor i paleontòleg Juan Luis Arsuaga Ferreras és doctor en Ciències Biològiques i catedràtic de Paleontologia per la Universitat Complutense de Madrid. També és director del Centre UCM-ISCIII d’Evolució i Comportament Humans i com a professor visitant col·labora amb el Departament d’Antropologia de la University College of London i ha oferit conferències en universitats de tot el món.

Codirigix en les excavacions en la Serra d’Atapuerca (Burgos) i ha participat en altres com ara: Cueva del Conde en Astúries i Pinilla del Valle en Madrid. Forma part de diverses institucions i han rebut nombrosos premis.

 

Imatges: