La Conselleria de Justícia organitza a La Nau el Congrés de la Mediació

  • Vicerectorado de Cultura y Sociedad
  • 15 mayo de 2018
 
Imagen de la noticia

La Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques impulsa, del 14 al 19 de maig de 2018, la Setmana de la Mediació de la Comunitat Valenciana, en coordinació amb el Consell del Poder Judicial, el Grup Europeu de Magistrats per la Mediació d'Espanya, la Unió Professional València/Alacant, el Grup d'investigació sobre Mediació i Arbitratge de la Universitat de València i FEPAMED-CV. El Centre Cultural La Nau serà la seu del Congrés de la Mediació entre el 17 i 18 de maig.

La mediació posa en valor la cultura de la pau, el diàleg, la convivència i el reconeixement de l'altre, així com la regeneració dels llaços socials, perquè els conflictes es resolguen satisfactòriament sense arribar als tribunals, a través del diàleg entre les parts.

El Congrés té com a objectiu la presentació d’aquest procediment com a forma d'accés a la justícia a la Comunitat, el desenvolupament i els mètodes per a la resolució de conflictes i la difusió d'experiències de l'ús de la mediació com a instrument de solució de conflictes de manera amistosa.

La inauguració està prevista per al dijous 17 de maig, a les 12.30 hores, a l'Aula Magna de la Nau i hi intervindran Gabriela Bravo, consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, i María Pilar de la Oliva, presidenta del Tribunal Superior de Justícia.

Programa detallat ací