La Universitat pregunta l’estudiantat sobre la gestió del temps i les necessitats de conciliació

  • Unitat d'Igualtat
  • 2 de març de 2021
 
cartell de l'enquesta

La Universitat de València, a través del vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat i la Unitat d’Igualtat han llançat aquest dilluns una enquesta a tot l’estudiantat per a saber quina és la gestió del seu temps i avaluar la necessitat d’introduir accions que milloren la seua vida universitària, sobretot a partir de la situació de pandèmia que vivim.

Es pot accedir a l’enquesta fent click ací.

L’enquesta posa el focus en detectar les necessitats per a conciliar els estudis amb la feina, la família, el temps d’oci i la participació a la vida universitària i ha estat dissenyada per les professores del departament de Sociologia i Antropologia Social, Alícia Villar i Sandra Obiol.

Aquesta iniciativa posada en marxa en compliment del Pla d’Igualtat de la institució, i en concret de l’Objectiu 1.1 “Afavorir la conciliació i corresponsabilitat” per a tots els col·lectius implicats es suma als estudis sobre el PAS i el PDI ja elaborats per les professores Villar i Obiol que revelaven l’augment en la demanada de mesures de conciliació, especialment en el cas de les dones.

Així, l’enquesta “Conciliació i corresponsabilitat entre la comunitat universitària a la Universitat de València”, realitzada en octubre 2019 a tot el personal de la Universitat, mostra que 9 de cada 10 PAS i 8 de cada 10 PDI, el 94 % en el cas de les dones, demanden més mesures de conciliació.

Consulteu els informes diagnòstics sobre Conciliació i Corresponsabilitat (disponibles al web).

La Universitat de València, en compliment del III Pla d’Igualtat, treballa per a implementar un model integral de conciliació i corresponsabilitat i en eixe sentit necessita dels estudis diagnòstics i de la revisió i actualització de la normativa per a poder-lo dissenyar i aprovar. Un dels reptes més destacats de les actuals polítiques d’igualtat entre dones i homes.