La Universitat guanya el Konica Minolta International University Contest, en la seua fase nacional

  • 5 d’abril de 2017
 
Konica Minolta International University Contest

La Universitat de València ha resultat guanyadora del Konica Minolta International University Contest, en la seua fase nacional amb el projecte’ Smart Correction System’. L'objectiu d'aquest concurs internacional és animar a les institucions d'educació superior a aprofitar el talent dels seus estudiants per a col·laborar i contribuir en la construcció un campus digital i per a augmentar la qualitat dels seus serveis.

El jurat va atorgar el Premi a l'equip de la Universitat de València ‘Smart Correction System’. El projecte està orientat a millorar el procés de correcció d'exàmens en la universitat. Es tracta d'incloure un codi QR en les preguntes dels exàmens que permeta, una vegada realitzats i escanejats, la seua correcció per part dels professors en dependències diferents del despatx de la universitat, evitant la pèrdua dels documents originals i proporcionant la possibilitat de confeccionar les actes de manera automàtica. Així mateix, el sistema possibilita la creació de gràfiques comparatives per preguntes.

La final de la fase nacional del Konica Minolta International University Contest es va celebrar aquesta setmana en la Universitat Politècnica de València, i va comptar amb la participació de sis equips d'estudiants procedents de tres universitats espanyoles.

Els estudiants de l'equip guanyador tindran l'oportunitat de realitzar un viatge de 3 dies a Berlín a la fi d'abril, on representaran a la Universitat de València participant en la fase internacional del Concurs Konica Minolta International University Contest.

La Universitat de València va participar amb els projectes BeStudent, format per Cristina Salmerón Jara (ADE), Fernando Dominguez Navarro (Fisioteràpia), Carmen Molina Ramos (ADE), i el tutor: Rafael García Martínez (tècnic superior de planificació de la Universitat de València); i Smart Correction System, format per Paz Ferrer Cantó (ADE), José Vilanova Serrador (Economia), Rafael Gómez Lurbe (Física), Vicent Sancho Sanmartín (International Bussiness), i la tutora: Sonia Marín Belmonte (tècnic superior de planificació de la Universitat de València).

Els equips van presentar els seus projectes davant un jurat format per Fernando Almaraz, director d'innovació i producció digital de la Universitat de Salamanca; Luis Font, CEO i Co-fundador de Agile Ixes & Màrqueting Institute; i Manuel Arróiz, director de desenvolupament de negocis en Konica Minolta Business Solution Europe.

Tots els equips finalistes van rebre un certificat de participació del concurs per part de Konica Minolta.

La participació dels estudiants de la UV ha sigut possible gràcies a una convocatòria els vicerectorats d'Internacionalització i Cooperació i d'Estudis i Política Lingüística que els ha permès participar en el programa de formació “Waving Idees” del Living Lab SocialInnolab de la Universitat de València que coordina l'Oficina de Polítiques per a l'Excel·lència [OPEX]