Repensar el servei públic de Televisió en temps de postpandèmia centrarà les jornades TVMorfosi/CONTD

  • Taller d'Audiovisuals
  • 10 de juny de 2021
 
Imatge d'una sessió de TVMorfosis

La VII edició de les jornades TVMorfosis / CONTD se celebren aquest divendres 11 de juny al Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València. Es tracta d'una de les trobades sobre l'audiovisual de referència a Iberoamèrica.

Les sessions es podran seguir en directe des de l'enllaç http://mediauniweb.uv.es/tvmorfosis-contd2021.

En aquesta ocasió, les jornades porten com a lema ¿Hacia un Nuevo modelo Televisivo? amb l’objectiu de debatre quins són els reptes actuals dels serveis públics de radiotelevisió davant la transició tecnològica, l’impuls de les plataformes de pagament via streaming i la comunicació pública postpandèmica. La trobada reunirà especialistes i professionals que intercanviaran coneixements sobre els nous models de comunicació audiovisual després de la crisi sanitària de la COVID-19 i establiran diagnòstics sobre la situació actual, presentant propostes d’articulació de les polítiques públiques en la comunicació de la “nova normalitat”.

En la inauguració, que tindrà lloc a les 9:15 hores en el Taller d’Audiovisuals, participaran Mavi Mestre, rectora de la Universitat de València; Gabriel Torres, president de l’Asociación de Televisiones Educativas y Culturales Iberoamericanas - ATEI; Miquel Francés, secretari General d’ATEI i director del Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València; Rosa Franquet, vicepresidenta de l’Associació Espanyola d’Investigació de la Comunicació (AE-IC); Alfred Costa, director general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació Valencians (À Punt); i Samuel Martín, director general de La 2 de RTVE. L’acte estarà moderat per Lola Bañon, periodista i professora de la Universitat de València.

Al llarg de la sessió escoltarem les opinions i reflexions provinents d'experts i analistes, professionals de la producció audiovisual, creatius, cadenes de televisió, investigadors i estudiants de comunicació. Entre altres es comptarà amb Joan Barata, expert internacional en regulació de mitjans; Agustín García Matilla, de la Universidad de Valladolid; Beatriz Narbaiza, de la Universidad del País Vasco (UPV/EHU); Emili Prado, de la Universitat Autònoma de Barcelona; Andrés Boix, de la Universitat de València; Carmina Crusafón, de la Universitat Autònoma de Barcelona; Lorena Torres, de The Fly Hunter; Joan Úbeda, de Mediapro; i Germán Llorca, de la Universitat de València.

Com és habitual en les Jornades TVMorfosis/CONTD, la d’enguany també conclourà amb la participació dels estudiants del Màster en Continguts i Formats Audiovisuals, que presentaran els seus projectes audiovisuals en una sessió de pitch davant un panell de professionals de l’audiovisual de reconegut prestigi.

TVMorfosis/CONTD és una iniciativa d’ATEI que té un format diferent a les clàssiques jornades o congressos, ja que es tracta d'un format audiovisual on es combinen diversos programes en directe.

L'esdeveniment serà produït i realitzat pel Canal 44 de la Universitat de Guadalara (Mèxic) i el Taller d'Audiovisuals (TAU) de la Universitat de València per a ser transmés en directe a través de l'Espai de Radiotelevisió Iberoamericà i de la xarxa de Televisions Universitàries de l'àmbit espanyol, europeu i iberoamericà, gràcies a la col·laboració de l'Associació de Televisions Educatives i Culturals Iberoamericanes (ATEI), l'Associació de Professionals d'Audiovisuals Universitaris (APAU) i l'Associació Espanyola i Europea de Cinema i Imatge Científics (ASECIC).

ATEI és una entitat la missió és contribuir a el desenvolupament de l'educació, la ciència i la cultura Iberoamericanes, mitjançant la utilització de la televisió i la resta de tecnologies de la informació i la comunicació. La xarxa de socis d’ATEI està integrada actualment per 107 institucions de la majoria de països de l'àmbit Iberoamericà, entre les que es troben canals de televisió de servei públic, ministeris i organismes responsables d'educació i cultura de nivell estatal, regional o local de cada país, les universitats o institucions d'educació superior i postgrau, les fundacions i ONG socials i culturals i els centres de formació permanent i professional. ATEI realitza el Noticiero Científico y Cultural Iberoamericano (NCC), un programa informatiu que es distribueix per 174 pantalles de canals públics de televisió de 22 països, i coprodueix sèries documentals amb més de 100 socis, fomentant la cooperació iberoamericana per a la producció de continguts culturals, educatius i científics.

Més informació:

Arxivat en: Màsters Oficials