Oberta la matrícula de l’Institut Confuci de la Universitat per a cursos de tots els públics i nivells

  • Institut Confuci
  • 15 de setembre de 2020
 
Imatge d'arxiu d'una inauguració.
Imatge d'arxiu d'una inauguració.

L’Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV) ha obert la matrícula per al curs 2020-21, que ofereix una major varietat d’opcions de nivells i edats per arribar a un públic el més ampli possible. En una primera fase, i a causa de les actuals circumstàncies sanitàries, les classes començaran com van acabar el curs passat, és a dir, en format online. Més endavant, i quan així ho aconselle la situació, tornaran a la presencialitat en les dos seus: a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació (Campus de Blasco Ibáñez, 32) o al Campus dels Tarongers (Serpis, 29).

Durant tot aquest mes de setembre, la matrícula es pot realitzar íntegrament des de la pàgina web www.uv.es/confucio, sense necessitat de desplaçar-se físicament. Hi ha dues opcions temporals, segons nivells i edats, per realitzar els cursos: en quadrimestres, de setembre a desembre i de febrer a maig; o de curs complet, és a dir, de setembre a maig. Les primeres classes comencen ja el pròxim dissabte 19.

L’ICUV, únic centre oficial de llengua i cultura xinesa a la Comunitat Valenciana, oferta cursos per a alumnat de nivell universitari que tenen la seva correspondència equiparable a crèdits de lliure configuració per a qualsevol grau, segons nivells i hores lectives, des d’1'5 fins a 3 crèdits anuals si es completa l'itinerari i s’assoleixen els objectius acadèmics. Fins i tot, amb docència en línia, aquesta convalidació es manté vigent. La gran varietat de cursos que tenen la matrícula oberta este mes, fins al mig centenar, es distribueixen en nivells i horaris diferents. Hi ha una oferta específica per a alumnat de nivells i edats d’infantil (6-12 anys) i juvenil (13-17 anys) en la qual el ICUV ha estat pioner a Espanya. També s’ofereix, per a adults, una variada gamma de cursos adaptats a les seves necessitats professionals.

En acabar el període lectiu s'obté un certificat oficial de l'ICUV. Existeixen també cursos de preparació per als exàmens oficials HSK-YCT, que expedeix el Ministeri d'Educació de la Xina, i que tenen la seva equiparació en el Marc Comú Europeu de Referència (MCER) per a les llengües. Des de la fundació de l'ICUV en 2007, en les seves aules han après xinès una xifra d'alumnat superior a 5.000 i s'han examinat uns 4.000. El professorat de l'ICUV el conformen docents nadius de la Xina, que coneixen la idiosincràsia de l’alumnat occidental, o locals amb la titulació reconeguda per la Xina i domini d'aquesta llengua, que suposa una bona alternativa professional que amplia horitzons laborals.

Arxivat en: Institut Confuci