Josu Sánchez, guanya el concurs fotogràfic del Dia de la Llum de la Facultat de Física

  • Gabinet de Premsa
  • 21 de maig de 2021
 
Xano Birrefringent, l'obra guanyadora.
Xano Birrefringent, l'obra guanyadora.

Josu Sánchez Martín, Mauricio Morais, Pablo Mateu, i Raquel Niclòs han guanyat els primers premis del concurs fotogràfic organitzat per la Facultat de Física de la Universitat amb motiu del Dia Internacional de la Llum.

Josu Sánchez Martín ha obtingut el primer premi amb el treball Xano Birrefringent. El segon guardó ha sigut compartit ‘ex-aequo’ entre Mauricio Morais de Lima per l’obra Majestuoso arcoíris doble sobre la Ciudad de las Artes y de la Ciencia; i Pablo Mateu Hoyos per l’obra Valencia invertida. El tercer premi ha sigut per a Raquel Niclòs per l’obra Ombres, reflexió, refracció i dispersió.

El jurat ha valorat la qualitat de les fotografies, l'explicació del fenomen òptic referit i la seua relació amb elements i vivències quotidianes.

Totes les fotografies que han participat en el concurs estaran penjades en breu a la web del grup d’innovació educativa www.uv.es/ioptica

La Facultat de Física ha celebrat el Dia Internacional de la Llum amb un concurs de fotografies, organitzat per la “Xarxa interuniversitària d’innovació educativa per a l’ensenyament de la física: òptica”, coordinat per la professora Pas García Martínez, i la Secció Local de València de la Reial Societat Espanyola de Física (RSEF).

El Dia Internacional de la Llum es celebra el 16 de maig i és un esdeveniment internacional administrat pel Programa Internacional de la Ciència Bàsica de la UNESCO. El dia elegit per a celebrar-lo commemora la primera emissió de llum làser el 16 de maig de 1960, obtinguda per Theodore Maiman amb un làser de robí. Justament el làser és un exemple paradigmàtic de com un descobriment científic proporciona ferramentes revolucionàries per al benefici global de la societat, en les comunicacions, en les tecnologies de la salut i moltes altres aplicacions en múltiples camps.

En el concurs fotogràfic ha participat tant alumnat com professorat. El jurat del concurs ha estat format per la professora Ana Cros, presidenta de la Secció Local de València de la Reial Societat Espanyola de Física i professora del Departament de Física Aplicada, i pels professors del Departament d'Òptica i d'Optometria i Ciències de la Visió, Eugenio Roldán i Fernando Silva.

Els premis han estat finançats pel Projecte d’Innovació Educativa UV-SFPIE_PID19-1096113 (targetes regal de “La Tenda de la Universitat”) i per la Secció Local de València de la RSEF que bonifica amb un any d’inscripció a la RSEF.

Imatges: