El Jardí Botànic organitza la tercera edició de ‘Ciència a la fresca’

  • Jardí Botànic
  • 5 de juliol de 2021
 
Imagen de la noticia

Xerrades científiques i jazz a l’aire lliure abordaran el cicle de la vida els pròxims dos dijous a la plaça Carles Pau.

El Jardí Botànic de la Universitat de València ha organitzat la tercera edició del cicle Ciència a la fresca. Diverses xerrades científiques a l’aire lliure, acompanyades de jazz, abordaran els pròxims dos dijous –el 8 i el 15 de juliol, el cicle de la vida. Les sessions, programades amb la col·laboració de La Física del Grel, tindran lloc a la plaça Carles Pau.

Sota el títol Tot té un final, aquest dijous 8 de juliol, diversos científics tractaran aspectes vinculats amb l’ocàs de la vida. Hi intervindran el catedràtic del Departament de Botànica i Geologia de la Universitat de València Josep A. Roselló, també investigador del Jardí Botànic, qui tractarà la Botànica funerària. Per la seua banda, Gemma del Caño i José Beltrán, hi participaran amb les ponències titulades El final d’allò natural i Quan en l’univers posa The End, respectivament. La sessió estarà amenitzada pel jazz malenconiós de Kontxi Lorente i Latino Blanco. 

‘LA VIDA S’OBRI CAMÍ’

Dijous de la pròxima setmana, 15 de juliol, el cicle Ciència a la fresca del Jardí Botànic de la Universitat de València se centrarà en La vida s’obri camí, amb intervencions de Victòria Pastori, amb Associacions amb ànim de lucre: micorizes, i de Anabel Forte, la reflexió de la qual versarà al voltant d’Una vida que deixa petjada... i dades. En últim terme, el biòleg Javier S. Burgos –actualment, director general d'Investigació i Alta Inspecció Sanitària de la Generalitat Valenciana- parlarà de Géricault i les monomanies. En aquesta ocasió, Joan Muñoz Trio aportarà el seu jazz vitalista al diàleg científic.