L’Institut Confuci de la Universitat de València celebra la festa de les Barques de Drac

  • Institut Confuci
  • 22 de juny de 2020
 
Imatge d'arxiu d'un drac.
Imatge d'arxiu d'un drac.

L'Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV) celebra la festivitat xinesa de les Barques de Drac amb variades activitats destinades al seu alumnat d'infantil. Del 22 al 26 de juny s'han programat quatre tallers infantils, que es podran seguir online a través de la plataforma Zoom, en què els menors poden realitzar variats exercicis manuals, físics o artístics. Tots els tallers tindran lloc a les 17 hores i estaran dirigits a distància pel professorat de l'ICUV. No revesteixen una especial complicació i estan orientats a distreure mentre s'aprenen aspectes de la cultura, la societat i els costums xineses.

La setmana de celebració s'obri aquest dilluns 22 amb una activitat que integra pintura, manualitats i gastronomia. Es tracta de realitzar, amb fruites i verdures, composicions artístiques al plat d'un panda menjant bambú.

Dimarts 23 l'alumnat d'infantil tindrà l'oportunitat de practicar, des de casa, l'art del kungfú. En esta activitat entrenaran aspectes de la mil·lenària tradició de les arts marcials. Dijous 25 serà el dedicat, en exclusiva, a la celebració de les Barques de Drac, i es faran dibuixos sobre ous durs amb julivert. Finalment, la setmana d'activitats conclourà el divendres 26 amb la construcció d'un vaixell i un ventall de paper. S'ha de disposar de paper que es doble fàcilment, cola i tisores d'ús infantil.

La de les barques de drac és una de les festivitats més importants del calendari tradicional xinès, juntament amb la festa de la Primavera (Any Nou) i la de la Mitja Tardor. Té lloc el cinquè dia del cinquè mes llunar i es fan al riu o a la mar barques amb forma de drac. Es recorda així la figura del poeta Qu Yuan (340-278 a.C.) qui es va tirar al riu amb una pedra al coll. La gent, que van acudir a auxiliar-lo amb les barques encara que no van poder salvar-ho, van voler preservar el seu cos llançant boles d'arròs glutinós (zongzi) perquè els peixos es menjaren ixe aliment i no a l'infeliç poeta.

Amb esta setmana de celebracions, l’ICUV pretén que les seves activitats i iniciatives per a la difusió de la llengua i la cultura xineses continuen, tot i les mesures que s'han hagut d'adoptar per la crisi sanitària. Des de mitjans del mes de març totes les classes dels diferents nivells d’idioma s'han reconvertit al format online, que ha tingut una gran acceptació entre alumnat i professorat, i fins i tot la celebració del seu tradicional concurs Pont Xinès es va realitzar a distància a través de les pantalles dels diversos dispositius amb connexió a Internet.
 

Arxivat en: Institut Confuci