L’Institut Confuci de la Universitat organitza el 5 Concurs de Dibuix escolar

  • Institut Confuci
  • 30 d’octubre de 2020
 
Detall del cartell anunciador.
Detall del cartell anunciador.

L’Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV), en col·laboració amb El Corte Inglés, organitza, per quint any consecutiu, el Concurs de Dibuix ‘Confuci arriba a Valencia per la Ruta de la Seda’. El certamen artístic, dirigit a escolars de tots els cursos d’Educació Primària i fins a segon curs d’Educació Secundària, pretén donar a conèixer al públic infantil i juvenil la figura del cèlebre pensador xinés que va viure fa més de 2.500 anys.

També es vol posar en valor la influència de les idees del mestre Confuci que van viatjar a través de la Ruta de la Seda, des de l’inici a la ciutat xinesa de Xi’an, fins al seu destí final, a 9.090 km de distància, a València, que va ser reconeguda per l’UNESCO com ‘Ciutat de la Seda 2016’, any en què es va iniciar este concurs. Xina i València comparteixen, a més, productes agrícoles com la taronja i l’arròs, enginys com la pirotècnia, artesania com la porcellana i, per descomptat, la seda.

En esta edició, i a causa de l’actual crisi sanitària, el certamen es realitzarà a distància. Per a participar només s’ha de descarregar un document del web de l'ICUV, www.uv.es/confucio en el qual es recull el conte, el foli en blanc per fer el dibuix i posar les seves dades, i les bases de l'concurs. Una volta completat el dibuix s’haurà d’enviar escanejat o fotografiat a l’adreça de correu electrònic instituto.confucio@uv.es  S’admetrà qualsevol original, inspirat en el relat esmentat, utilitzant qualsevol procediment de dibuix o pintura a color, realitzat de forma manual, excepte la tècnica a l’oli.

La recepció de treballs conclourà el pròxim divendres 20 de novembre i el lliurament es realitzarà el divendres 27 d’eixe mateix mes, coincidint amb el 13è aniversari de la fundació a València de l’ICUV. El jurat l’integraran membres d’esta institució, així com persones relacionades amb el turisme, la seda i les belles arts. Es concediran 8 primers premis, 1 per cada curs participant, i 3 premis especials per a les escoles que presenten una major participació i una millor tasca de conjunt. Els treballs premiats i més rellevants quedaran instal·lats en una exposició a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.

Arxivat en: Institut Confuci