Geografia i Història acull una exposició sobre el còmic com a recurs didàctic per a la memòria democràtica

  • Gabinet de Premsa
  • 10 d’octubre de 2019
 
Detall del cartell de l'expo.
Detall del cartell de l'expo.

‘Imatges de la memòria democràtica: el còmic com a recurs didàctic’ és el títol d’una exposició que es pot visitar al vestíbul de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València. La mostra ha estat inaugurada coincidint amb el començament d’un curs sobre memòria democràtica.

L’exposició, que estarà oberta fins a finals d’any, rememora fets històrics (guerra civil, dictadura...) a través de les imatges del còmic. Es tracta d’una activitat organitzada per Aula d’Història i Memòria Democràtica de la Universitat de València i el Cefire Humanístic i Social, en col·laboració amb la Càtedra Interuniversitària de Memòria Democràtica de la CV/Aula del Còmic de la UV, l’Arxiu Històric Provincial d’Alacant i la Facultat de Geografia i Història.

La mostra recull en nou panells i huit cartells introductoris l’obra de cinc creadors (Altarriba, Sento, Paco Roca, José Pablo García i Jordi Peidró) que han cedit generosament les seues obres per a elaborar una exposició que tinga en compte els continguts curriculars que es treballen a les aules.

La guerra, l’exili i el franquisme són els eixos que articulen els panells. L’exposició compta amb còpies itinerants que estan disponibles per als centres.

En l’enllaç adjunt s‘amplia la informació i s'explica el canal a seguir per a la cessió d’una de les còpies: clicant ací.

Més informació: