El Fòrum d'Ocupació de Geografia i Història presenta noves eixides professionals adaptades a la realitat actual

  • Fundació General UV
  • 26 de febrer de 2021
 
Imatge gràfica del Fòrum de Geografia i Història.
Imatge gràfica del Fòrum de Geografia i Història.

La trobada virtual, que es va celebrar el passat 25 de febrer, va comptar amb la participació de prop de 20 empreses i entitats. Va proposar un rellevant programa d'actualitat i amb ponents especialitzats en les àrees de treball a Espanya i a l'estranger.

El Fòrum virtual d'Ocupació i Emprenedoria de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València se celebrà, el passat 25 de febrer, amb diverses activitats impartides per referents del sector i adreçades tant a estudiantat de grau com de màster, a través d'una landing page específica.

La nova edició de l'esdeveniment organitzat per UVocupació, a través del Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius, en col·laboració amb la Facultat de Geografia i Història, cercava impulsar l'ocupabilitat dels futurs diplomats i egressats d'aquest centre amb un interessant programa. Inserits en un panorama d'incertesa i canvis constants producte de la crisi per la covid-19, els especialistes en la matèria presentaren a l'alumnat clàssiques i noves eixides professionals. Per tant, aquesta trobada va ser una oportunitat per a obtindre el màxim partit d'informació del món laboral.

Durant tot el matí, al voltant de 20 empreses i entitats van prendre contacte directe amb l'estudiantat i les persones titulades en aquest àmbit acadèmic. La jornada començà amb la tradicional inauguració del fòrum, a càrrec de representants del centre i de la Universitat de València. 

Després, es donà pas a la conferència inicial que abordà rellevants temes de la situació actual, titulada: 'Claus per a adaptar-se a un món en constant canvi i incertesa'. La sessió va ser presentada pel vicedegà de Cultura i Participació estudiantil, Emilio Iranzo, i va anar a càrrec de Jimmy Pons, cofundador de Roundcubers.com i creador del concepte Mindfulness Executiu.

L'esdeveniment continuà amb diverses taules redones dedicades a les eixides professionals a Espanya i a l'estranger, i a l'emprenedoria. Després, els ponents van ser moderats per Mª Luisa Vázquez d'Ágredos Pascual, vicedegana de Qualitat, Innovació Educativa i Relacions Internacionals. Les intervencions es posaren en marxa de la mà de Pablo González Tornel, director del Museu de Belles Arts Sant Pius V; Carles d'Andrés Ruiz, geògraf dedicat a les energies renovables; i la professora de la UN Diana Carrió Invernizzi.

Tot seguit va ser el torn de la visita als estands de les organitzacions, on els assistents van poder accedir a la sala d'atenció en línia de cada entitat, conversar amb els representants de les empreses i conéixer les seues oportunitats laborals. Aquest bloc va donar pas a l'últim ítem del programa, i no per això menys important: el reconeixement a les empreses i networking entre entitats, una activitat pensada per als responsables i professionals de les companyies, que van tindre una sala exclusiva per a intercanviar idees.

L'equip d'UVocupació va estar disponible durant tota la jornada per a oferir assessorament professional quant a les candidatures dels participants abans d'entrar en contacte amb les empreses; informació i resolució de dubtes sobre el funcionament del fòrum; suport per a traure el màxim partit al networking; un servei personalitzat d'orientació en temps real en aquells casos en què es detectava la necessitat; i informació sobre aspectes rellevants entorn de la inserció de la persona candidata.

Entitats participants:

COLEGIO OFICIAL DE BIBLIOTECARIOS Y DOCUMENTALISTAS DE LA CV

COLEGIO OFICIAL DE DOCTORES Y LICENCIADOS EN FILOSOFIA Y LETRAS Y EN CIENCIAS DE VALENCIA Y CASTELLON

Associació d'Arxivers i Gestors de Documents Valencians

DISSERTAS 

GALIPAT SERVIZOS CULTURAIS

CULTURAMA

GALERIA PUNTO

INSERTA (FUNDACIÓN ONCE)

ARQUEOLOGIA I PATRIMONI

CATEDRA DE CULTURA EMPRESARIAL

JOB TRUST

ED

Javier Saura Gargallo, archivero

UVEmpren

Europe Direct

ADEIT

FUNDACION VALENCIA ACTIVA PACTO POR EL EMPLEO

CENTRE IDIOMES 

Labor