El 5 d’agost finalitza la vacunació Erasmus Outgoing UV mentre continua la vacunació de la franja d’edat 20-29 anys

  • Gabinet de la Rectora
  • 30 de juliol de 2021
 
El 5 d’agost finalitza la vacunació Erasmus Outgoing UV mentre continua la vacunació de la franja d’edat 20-29 anys

La Facultat d’Infermeria i Podologia acollirà novament el punt de vacunació COVID-19 per administrar la segona dosi a l’estudiantat que participarà a partir de setembre en programes de mobilitat internacional. La Generalitat ha començat ja, com va confirmar a la rectora de la Universitat, el procés de vacunació del grup d’edat 20-29 anys.

Així, al llarg del mes d’agost, i abans de l’inici del curs acadèmic, tota la comunitat universitària haurà rebut, almenys, una primera dosi de vacunació contra la COVID-19, atenent al criteri d’edat seguit per la Generalitat Valenciana.

 

La finalització de la vacunació de l’estudiantat en mobilitat

La Universitat de València administrarà la segona dosi de la vacuna Moderna als seus estudiants que iniciaran en setembre les seues estades en altres universitats en el marc dels programes Erasmus i Internacional.

Es finalitzarà així el procés de vacunació que es va iniciar el 5 de juliol, un cop la Generalitat Valenciana va accedir a la petició del Sistema Universitari Públic Valencià, atenent a l’oferiment expressat pels seus rectors i rectores de vacunar l’estudiantat Erasmus outgoing.

Entre el 5 i el 9 de juliol la Universitat de València va vacunar més de 1.800 dels 2.300 estudiants i estudiantes que participaran en aquests programes de mobilitat.

La diferència entre aquestes xifres es relaciona amb la vacunació de part d’aquests estudiants per haver realitzat pràctiques en l’àrea de Ciències de la Salut o per estar integrats en grups d’alt risc i, d’altra perquè han passat recentment la COVID i els protocols sanitaris no aconsellaren la seua vacunació en eixe moment.

En aquesta segona fase, que es realitzarà en el termini tècnic establert per a l’administració de la segona dosi, es vacunarà també amb una primera dosi a aquelles persones que passaren la COVID-19, seguint les prescripcions de les autoritats sanitàries.

Novament serà la Facultat d’Infermeria i Podologia el centre que acollirà aquest punt de vacunació, comptant amb personal del Servei de Prevenció i Medi Ambient i la col·laboració de professorat i estudiantat d’Infermeria.

Pot consultar la noticia sobre el procés de vacunació a la UV seguint aquest enllaç:

https://links.uv.es/FBah5xN

 

La vacunació de l’estudiantat

Tal i com va informar la rectora Mª Vicenta Mestre, tant al Claustre com al Consell de Govern, la Universitat de València havia demanat reiteradament a la Generalitat la consideració del personal universitari com personal docent en el procés de vacunació, i també accelerar la vacunació de l’estudiantat universitari.

Finalment, el criteri seguit a nivell estatal, i aplicat per la pròpia Generalitat, ha estat el de grups d’edat.

En resposta a l’interès expressat per la rectora no sols per la vacunació de l’estudiantat que participarà en programes de mobilitat internacional, sinó en general totes i tots els estudiants, la Consellera va confirmar a la rectora que la vacunació del grup d’edat 20-29 anys es produirà a partir d’aquest mes d’agost, havent-se iniciat el passat dilluns 26.

Així, en el començament del curs acadèmic en el mes de setembre tota la comunitat universitària haurà rebut, almenys, una dosi de vacuna contra la COVID-19.