Tresors a la Llum: Descobreix el patrimoni de la UV

  • Office of the Principal
  • December 27th, 2021
 
Tresors a la Llum: Descobreix el patrimoni de la UV
Tresors a la Llum: Descobreix el patrimoni de la UV

Format audiovisual que ens aproxima el patrimoni històric atressorat per la Universitat de València al llarg dels més de 520 anys d'història.

Els Jurats de la ciutat de València crearen la nostra Universitat en 1499, fent realitat el desig de Jaume I qui, al segle XIII, en crear el Regne de València va rebre la butlla papal per poder crear una Universitat, un Estudi General, a València.

Al llarg d’aquests més de 520 anys d’història, la Universitat de València ha anat acumulant un important patrimoni històric que posem al descobert en el format audiovisual ‘Tresors a la llum’, produït per UVcomunicació i realitzat pel Taller d’Audiovisuals de la UV.

Sabies que tenim un meteorit de més de 4.500 milions d’anys catalogat internacionalment al Museu d’Història Natural de la Universitat de València?

I que el retaule major de 1516 de l’antiga capella de la Universitat de València amaga en el seu simbolisme el secret de la seua modificació una vegada pintat?

En aquests vídeos curts pots conèixer també els espectroscopi del segle XIX , el simbolisme del quatre del rector Blasco, autor de la reforma dels plans d’estudi del segle XVIII, penjat al Paranimf de la UV, el voltor negre de l’Albufera de 1860 i el llibre ‘El Nazareno’ que recopila obres de l’edat mitjana i la modernitat, conservat a la Biblioteca Històrica de la Universitat.

Aquest és l’enllaç per accedir a la primera temporada d’aquest format audiovisual https://go.uv.es/3I7fcGm que esperem que t’agrade.