Santiago Ibáñez Cabellos rep en la Facultat de Medicina i Odontologia el premi García-Blanco

  • Press Office
  • November 30th, 2021
 
Santiago Ibáñez Cabellos.
Santiago Ibáñez Cabellos.

L’investigador Santiago Ibáñez Cabellos ha rebut (30 de novembre) el Premi-Medalla García-Blanco en la seua quarantena edició. La sessió ha comptat amb l’assistència de Raquel Yotti, secretària general del Ministeri de Ciència i Innovació.

Ibáñez Cabellos ha desenvolupat la seua carrera investigadora entre l’Hospital La Fe, Universitat de Manchester (el Regne Unit), Centre Nacional d’Investigació Oncològica (CNIO) i la Universitat de València. En les seues publicacions, ha estudiat la caracterització de l’estrés oxidatiu en malalties com Lafora i atàxia de Friedreich, el dany i sistemes de reparació de l’ADN, així com la funcionalitat i dinàmica dels telòmers, relacionats amb l’envelliment prematur, especialment en la disqueràtosi congènita i síndrome de Werner, pacients que són susceptibles de desenvolupar càncer. En l’actualitat, investiga com descobrir nous biomarcadors epigenètics per a l’escoliosi idiopàtica (deformitat de la columna vertebral) i la sèpsia.

L’acte ha estat presidit per Javier Chorro, degà de la Facultat de Medicina i Odontologia, acompanyat del vicerector d’Investigació, Carlos Hermenegildo, i del professor Guillermo Sáez, secretari de la Comissió García-Blanco.

La medalla García-Blanco (Ronda, 1898- València, 1973) recorda a qui va ser investigador i catedràtic de Fisiologia i Bioquímica de les universitats de Santiago de Compostel·la, Salamanca i València, i impulsor de nombroses vocacions científiques. La distinció premia la labor científica de joves investigadors, fins a 30 anys d’edat, en les Ciències i Biomedicina.