Pedro Cifuentes, Premi Nacional d'Educació per al Desenvolupament, presenta en La Nau les seues novel·les gràfiques

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Sport
  • June 8th, 2021
 
Pedro Cifuentes.
Pedro Cifuentes.

L'Aula de Còmic de la Universitat de València va acollir el dia 7 de juny, a les 18 hores, una conferència amb el professor Pedro Cifuentes. Va ser a l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau en un acte on es presentaren ‘¡Vaya siglo nos espera!’ i ‘El Renacimiento’, les seues últimes novel·les gràfiques. Presentat i moderat pel responsable de l'Aula, Álvaro Pons.

Pedro Cifuentes, guanyador del Premi Nacional d'Educació per al Desenvolupament per la seua labor com a introductor i divulgador de l'ús del còmic amb finalitat didàctica, parlarà sobre la seva experiència amb les dues novel·les gràfiques. El seu èxit al crowfunding i la seua trajectòria en el món del còmic. Per assistir-hi és necessària la inscripció ací.

En ‘¡Vaya siglo nos espera!’ l'autor ens proposa un viatge en el qual acompanyarem a una professora anomenada Esperanza, els seus alumnes i uns personatges molt especials per diferents parts del món. Al costat d'ells aprendrem quines són les eines més eficaces per a fer del nostre planeta un lloc millor per a tots.

D'altra banda, en ‘El Renacimiento’ acompanyem a personatges com Leonardo da Vinci, Sofonisba Anguissola, la Gioconda, Miguel Ángel, Raffaello, Durero, Tiziano o Garcilaso de la Vega en el seu viatge per aquesta etapa històrica. Amb aquesta novel·la gràfica podem passejar per la Florència dels Medici o perdre'ns ascendint La torre de Babel de Brueghel el Vell.

L'entrada a la conferència va ser lliure i limitada a la capacitat de la sala. Per a complir les condicions sanitàries exigides per la COVID-19, les places són molt restringides, per tant, es demana que la inscripció la formalitzen només les persones que estiguen segures de poder assistir. Les conferències es poden recuperar posteriorment des del canal YouTube del Centre Cultural La Nau.

Divulgador i docent

Pedro Cifuentes és professor de Ciències Socials en ESO des de 2008, i membre del Comitè Coordinador de la Xarxa de Docents per al Desenvolupament. La seua labor com a introductor i divulgador de l'ús del còmic amb finalitat didàctica ha estat reconeguda amb el Premi Nacional d'Educació per al Desenvolupament (2010), el Premi Materials Didàctics Comunitat Valenciana (2011), el Premi al Professor Destacat de la Generalitat Valenciana (2019) i el Premi Cope Castelló d'Educació (2020).

Després de l’èxit del seu micromecenatge, Desperta Ferro Edicions recull el testimoni de la seua ‘Historia del arte en cómic. El mundo clásico’, primer volum d'una col·lecció a la qual li van seguir ‘El mundo medieval’, ‘El Renacimiento’ i, pròximament, ‘La época del Barroco’, ‘El siglo XIX’ i ‘El siglo XX’.