Participació de la Universitat en les Jornades Nacionals de l’Esport Universitari a Còrdova

  • Sports Service
  • December 13rd, 2017
 
Miguel Ángel Torregrosa (dreta), durant la seua intervenció en les jornades celebrades a Còrdova.
Miguel Ángel Torregrosa (dreta), durant la seua intervenció en les jornades celebrades a Còrdova.

La Universitat de València, a través del Servei d’Educació Física i Esports i la Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat, ha participat en les Jornades Nacionals de l’Esport Universitari celebrades a Còrdova els dies 12 i 13 de desembre. La primera sessió va incloure quatre ponències, entre les quals es va tractar el dret a l’esport universitari de l’alumnat amb discapacitat, recomanacions i propostes per a dirigents, tècnics i alumnat, que va comptar amb les intervencions del tècnic de la Universitat de València Miguel Ángel Torregrosa i de la professora de la Universitat Miguel Hernández d’Elx Alba Roldán.

Torregrosa va defensar l’esport en la universitat com un dret de tot l’alumnat i va posar l’accent principalment en l’aposta de la Universitat de València per la seua vocació per l’esport inclusiu. “La falta de temps no hauria de ser un obstacle per a la realització d’activitats fisicoesportives per part de l’alumnat amb discapacitat al seu pas per la universitat. El suport de les unitats d’integració de persones amb discapacitat en la seua planificació acadèmica, juntament amb les orientacions per a l’organització de les activitats de la vida diària, entre la qual s’inclou l’activitat física, ajudarà a aconseguir els objectius”, va afirmar.

La resta de ponències van analitzar el futur de l’esport universitari europeu, la preparació física individual en l’àmbit universitari i també l’específica per a la dona. També es van desenvolupar temes, com les accions de promoció per a la participació de l’alumnat, la dona en els diferents àmbits esportius, i es va celebrar una taula redona sobre accions solidàries en l’àmbit de l’esport universitari.

Les jornades, organitzades per la Universitat de Còrdova i la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), van registrar prop del centenar de participants inscrits, a més de responsables institucionals i professionals dels serveis esportius de la majoria d’universitats espanyoles, en representació d’entorn de la cinquantena d’universitats, així com d’altres institucions públiques, federacions, clubs, esportistes, estudiants, i en general persones interessades en la gestió de l’esport universitari.

Després de la conclusió de les jornades, es va celebrar el ple del Comité Espanyol d’Esport Universitari (CEDU).