Novetats al sistema de gestió bibliotecària

  • Office of the Principal
  • July 31st, 2020
 

La directora del Servei de Biblioteques i Documentació, Victoria García Esteve, presenta el nou sistema de gestió bibliotecària, Alma, que millora les connexions oferint serveis compartits als seus usuaris.

Recentment, el Servei de Biblioteques i Documentació substitueix el programa de gestió bibliotecària per la plataforma Alma. Aquest software, de la empresa Ex-libris, és el millor valorat i el més estès entre les biblioteques acadèmiques europees i americanes, i ha estat seleccionat per les cinc universitats públiques valencianes.

Alma aporta millores com la capacitat de connectar-se amb altres sistemes informàtics de la institució, i com senyala la directora Victoria García, permetrà, per exemple, actualitzar diàriament els usuaris que utilitzen els serveis de les biblioteques. Amb aquest canvi, es culminarà el procés de migració, iniciat fa més de huit mesos. ‘Vull agrair a tot el personal del Servei

Les biblioteques de la Universitat de València compten des de 1990 amb experiència en la implantació o migració de sistemes bibliotecaris. Aquell any es va implantar Dobis-Libis, i 20 anys després, a l’any 2000, es va iniciar la implantació del sistema Millenium. Es va triar per ser el més complet en funcionalitats, incorporar els desenvolupaments tècnics més recents i ser capaç de respondre a les necessitats d'una institució de les dimensions de la Universitat.

Com explica Victoria García, ‘Millennium ha donat servei a la nostra institució durant 17 anys. El programa va ser el més utilitzat per les biblioteques universitàries espanyoles als anys 2000, i ens va permetre treballar amb diferents mòduls en les tasques bibliotecàries’.