La vicepresidenta del Govern Teresa Ribera obrirà la Setmana dels Drets Humans

  • Tarongers Institutes Support Unit
  • December 1st, 2022
 
Imatge Drets Humans

Teresa Ribera, vicepresidenta tercera del Govern i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, pronunciarà, el dilluns 12 de desembre, la conferència d’obertura la Setmana dels Drets Humans, que, com cada any, organitza l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València (IDH-UV).

La conferència tindrà lloc en el vestíbul de la Facultat de Dret (Campus dels Tarongers), on la rectora María Vicenta Mestre i el degà de la facultat, Javier Palao, inauguraran, al costat del director del IDH-UV, Fernando Flores les jornades a les 12.15 h.

La Setmana dels Drets Humans en aquesta edició porta per títol “Crisi i Drets Humans”. La vicepresidenta Teresa Ribera pronunciarà la seua conferència entorn del tema “Crisi i Drets Humans”. Les sessions de la setmana es desenvoluparan fins dijous que ve, en què seran clausurada amb la conferència “Sense crisi no hi ha drets” del senador i catedràtic de Filosofia del Dret Javier de Lucas.

Segons explica el director del IDH-UV, Fernando Flores, “el propòsit d'aquestes jornades —obertes a tothom— és posar a l'abast d'estudiants i persones interessades els debats que en aquesta època de canvis i crisis es plantegen entorn dels drets humans. El canvi climàtic, migracions i refugi, els drets digitals, la protecció dels drets socials, els drets dels animals i el consum de carn, el tracte a les persones majors, la llibertat d’expressió i els casos creixents de censura i cancel·lació. Aquests i alguns altres temes s'exposaran en diferents formats (tallers, taules redones, cinefórum...) al llarg de la setmana”.

En la mateixa vesprada del dilluns Héctor Illueca, vicepresident segon i conseller d’Habitatge de la Generalitat Valenciana inaugurarà, a les 17.30 hores en el vestíbul de la facultat, l’exposició “L’Albufera: present i futur?”. A continuació, tindrà lloc el lliurament dels Premis als Treballs Fi de Grau de la Càtedra de Transició Verda.

Al llarg de la setmana, se celebrarà també una xarrada participativa sobre ciència, innovació i canvi climàtic; una taula redona sobre nous drets, drets dels animals: maltracte animal, consum de carn i pandèmies; el taller “Futurs digitals: necessitem parlar en clau de drets humans”; una sessió del laboratori de sèries de ficció sobre Distopies i drets humans; la projecció del documental “Nations of Water”; una altra taula redona drets sociolaborals en temps de crisis i una entrevista sobre els drets de les persones majors en les residències al director d’investigació d’InfoLibre, Manuel Rico. El programa detallat pot consultar-se en la web del IDH-UV.

More information: