La UV reuneix als seus becaris de cooperació cubans

  • Office of the Principal
  • March 9th, 2020
 
Imagen de la noticia

En el marc del congrés internacional Universidad 2020 la Universitat de València va reunir una vintena dels seus antics becaris i becàries de cooperació de nacionalitat cubana a l’ambaixada d’Espanya a Cuba.

El passat dia 14 de febrer, en el marc de la celebració del congrés internacional Universidad 2020 organitzat pel govern cubà, la Universitat de València va reunir una vintena d’antics becaris i becàries del seu programa de beques de cooperació internacional ‘Joves Investigadors i Investigadores’.

L’ambaixada d’Espanya a Cuba va ser l’espai que va acollir aquesta reunió d’antics becaris i becàries de la Universitat de València que, en l’actualitat, desenvolupen la seua activitat professional en els àmbits del Dret, la Medicina i l’Economia, o es desenvolupen en la docència universitària, algunes i alguns d’ells exercint responsabilitats de gestió com ara vicedeganats o direccions de Relacions Internacionals.

En el transcurs de l’acte, presidit per la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre, i l’ambaixador d’Espanya a Cuba, Juan Fernández Trigo, es comentà la importància d’aquest programa per al desenvolupament acadèmic i professional dels antics becaris i becàries de la Universitat de València, en termes semblants als expressats pels egressats i egressades del programa de cooperació de doctorat en Dret de la UV a la Universidad de La Habana.

En la seua presentació, la rectora de la Universitat de València agraí l’esforç dels antics becaris i becàries de desplaçar-se fins la ciutat de L’Havana per participar en eixa trobada, alhora que agraí la col·laboració de l’ambaixada espanyola en organitzar una reunió en la qual la Universitat de València es comprometé a continuar en aquest programa de cooperació internacional que, alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), contribueix a la formació de les persones, al desenvolupament de sistemes de ciència i tecnologia en països en vies de desenvolupament així com al progrés dels seus sistemes universitaris.

La rectora de la Universidad de Holguín, Isabel Cristina Torres, el portaveu d’Intersindical Valenciana, Vicent Mauri, que participava també al congrés Universidad 2020, i el director de l’Institut Confuci de la Universitat de València, Vicent Andreu, participaren també d’aquesta trobada, junt al Conseller Cultural de l’ambaixada d’Espanya a Cuba, Jorge Peralta.

El programa ‘Joves Investigadors i Investigadores’

El programa ‘Joves Investigadors i Investigadores’ consisteix en una beca de cooperació que proveeix els mitjans necessaris per realitzar una estada a la Universitat de València a joves investigadors i investigadores procedents de països en vies de desenvolupament, per a la seua actualització científica i tècnica.

El programa de beques Joves Investigadors de la Universitat de València fomenta el desenvolupament humà i sostenible i contribueix a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU en l’eradicació de la pobresa, la protecció del planeta i en la prosperitat dels pobles.

En el curs acadèmic 2019/2020 un total de 18 joves cubans i cubanes gaudeixen d’aquesta beca de cooperació internacional.