La UV i la GVA signen un acord per a la realització d’activitats de participació ciutadana mitjançant la Càtedra PAGODA

  • Office of the Principal
  • June 22nd, 2021
 
La UV i la GVA signen un acord per a la realització d’activitats de participació ciutadana mitjançant la Càtedra PAGODA
Signatura del conveni

L’acord dotarà la càtedra amb 35.000€ per a la realització d’activitats de coordinació, investigació, divulgació i formació al voltant de la participació ciutadana.

La Universitat de València i la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica han signat un conveni de col·laboració per a la realització d’activitats relacionades amb el funcionament del la Càtedra PAGODA (Càtedra de Govern Obert, Participació i Open Data), en matèria específica de participació ciutadana durant l’exercici 2021.

L’objectiu principal d’aquesta Càtedra és fomentar, desenvolupar i realitzar tasques de transparència, participació ciutadana  govern obert a través d’una mirada interdisciplinària que reuneix consideracions politològiques, socials, jurídiques i tècniques relacionades amb l’open data i les noves tecnologies de la informació i la comunicació.

D’aquesta manera, l’acord, que dotarà a la Càtedra amb 35.000€ per part de la Generalitat, permetrà la realització de les següents accions i activitats:

  • L’organització d’activitats de coordinació entre les diverses àrees del coneixement. Considerant que aquesta coordinació deurà disposar un recolzament administratiu i de dinamització de xarxes socials.  
  • La realització d’activitats d’investigació i estudi sobre les necessitats formatives del col·lectiu de professionals dedicats a la participació ciutadana en les corporacions locals, conèixer les seues necessitats formatives i valorar l’oferta de serveis de formació existent.
  • Activitats de divulgació i jornades d’estímul a les polítiques de participació que aniran dirigides als municipis de les tres províncies.
  • La implementació d’activitats de formació, com l’impuls d’un programa de postgrau d’especialització en la matèria de promoció d ela participació i formació en dinamització de la participació al Consell de Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana. 

L’acord ha estat subscrit per la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; i per la Consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez; en un acte on també han participat els directors de la càtedra Joaquín Martín Cubas i Carmen Montalva, així com també representants de la Conselleria i la Universitat de València.

File in: Convenis , Càtedres