La Universitat i la Conselleria d’Educació impulsen el Fòrum Valencià de Mecenatge Científic

  • Scientific Culture and Innovation Unit
  • October 27th, 2017
 
Esta imatge mostra el cartell del Fòrum Valencià del Mecenatge Científic
Cartell del Fòrum Valencià de Mecenatge Científic.

El Vicerectorat d’Investigació i Política Científica de la Universitat de València i la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport han tractat monogràficament el mecenatge científic en una jornada, aquest divendres 27 d’octubre, al Palau de Cerveró. La iniciativa de l’Institut Interuniversitari López Piñero naix per a impulsar les contribucions privades altruistes destinades a projectes científics amb interés social.

L’encontre ha tingut la participació dels vicerrectorats d’investigació de les universitats valencianes i representants de centres i organismes d’investigació.

El Fòrum Valencià de Mecenatge Científic té un doble objectiu. Per una banda, presentar el projecte de l’Oficina de Mecenatge de la Generalitat i l’avantprojecte de Llei de Mecenatge Cultural, Científic i Esportiu No Professional, fet que comportarà la derogació de l’actual Llei 9/2014. D’altra part, la trobada naix per a fomentar un debat prolongat en el temps sobre mecenatge científic, amb el qual donar a conèixer i facilitar aquests tipus d’aportacions i que investigadors i centres de recerca valencians s’impliquen.

L’obertura de la jornada ha sigut a les 9:30 hores amb la vicerectora d’Investigació i Política Científica de la UV, Pilar Campins; el secretari autonòmic de Cultura de la Generalitat Valenciana, Albert Girona; i la directora general d’Universitat, Investigació i Ciència, Josefina Bueno.

A les 10:30 hores, Montserrat Casanellas, professora de Dret Financer i Tributari de la Universitat de Barcelona i experta en mecenatge, ha impartit la ponència Marc jurídic del mecenatge: perspectiva internacional, estatal i autonòmica.

Entre les 12:30 hores i les 14:00 hores, una taula rodona moderada pel director de la Fundació General de la Universitat de València, Cristòbal Suria, ha tractat les necessitats i especificitats del mecenatge científic. En aquesta, ha participat personal investigador i representants dels sectors implicats, com la professora de la Facultat de Medicina i Odontologia Ana Lluch; Consuelo Guerri, investigadora del Centro de Investigación Príncipe Felipe; i Martí Domínguez, director de la revista Mètode i professor de la Universitat de València.

En l’acte també han exposat el seu punt de vista sobre el mecenatge científic la vicerectora d’Investigació i Política Científica de la Universitat, Pilar Campins; Mònica Pont, responsable de l’Àrea Econòmico-Administrativa de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica (FISABIO); i Juan Carlos González, de la Federació Espanyola de Malalties Rares (FEDER).

 

S’adjunta el programa d’actes de la jornada.